Dom zdravlja proslavio krsnu slavu

0

Direktor Doma zdravlja Pale Vladimir Lučić rekao je danas da je ova zdravstvena ustanova stabilna i jaka, te da pruža zdravstvenu zaštitu za više od 20.000 osiguranika sa područja ove lokalne zajednice.

Lučić je na svečanosti povodom obilježavanja krsne slave Doma zdravlja – Svetih vračeva Kozme i Damjana istakao da je Dom zdravlja Pale setrifikovana zdravstvena ustanova, te da je Centar mentalnog zdravlja akreditovan i prije nekoliko mjeseci reakreditovan.

“U protekloj godini realizovali smo brojne projekte, a jedan od najznačajnijih među njima je nabavka novog sanitetskog vozila koje su obezbijedili Ministrastvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opština Pale, koja je učestvovala sa 30 odsto, čime je kompletirana potreba Doma zdravlja”, rekao je Lučić.

On je napomenuo da se trenutno realizuje projekat nabavke novog biohemijskog aparata za potrebe laboratorije, gdje su sredsta obezbijeđena u budžetu opštine, te je ovom prilikom zahvalio lokalnom rukovodstvu.

Lučić je dodao da se, osim infrastrukturnih projekata, razmišlja o edukaciji kadra, za šta očekuje pomoć opštine i Fonda zdravstvenog osiguranja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je slavu svim radnicima ove zdravstvene ustanove i poručio da će opština nastaviti da pruža podršku.

Jugović je naglasio da opština ima odličnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom, koja uzorno obavlja svoj posao, te da se, uprkos teškoćama koje ima kompletno zdravstvo u Republici Srpskoj, može smatrati da se paljanski Dom zdravlja nalazi na zadovoljavajućem nivou.

Današnjoj svečanosti povodom obilježavanja krsne slave prisustvovali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici Opštinske uprave, predstavnici grada Istočno Sarajevo, Boračke organizacije, narodni poslanik Miroslav Brčkalo, direktori preduzeća javnih ustanova i zaposleni zdravstvene ustanove.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments