Dom zdravlja proslavio krsnu slavu

0

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac rekao je danas da ova ustanova radi u punom kapacitetu i da pružaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu ove lokalne zajednice.
Šarac je na svečanosti povodom obilježavanja krsne slave Doma zdravlja – Svetih vrača Kozme i Damjana istakao da ova zdravstvena ustanova u svom sastavu ima područne ambulante u Mokrom i Podgrabu, te da su zadovoljni završenim investicionim projektima u prethodnoj godini.

„Svi rade u punom kapacitetu, kako u centrali tako i na terenu. Ove godine, glavni objekat smo renovirali enterijerno, učinili prohodnim sve mokre čvorove, sredili kanalizaciju, promijenili ulazna vrata, uradili pultove u prostorijama porodične medicine, kao i rasvjetu. Popravili smo aparate za napajanje električnom energijom i sve medicinske aparate koji su bili neispravni, tako da ovaj objekat u potpunosti funkcioniše“, naglasio je Šarac.

Prema njegovim riječima, najviše je urađeno u ambulanti Mokro, gdje je nabavljena nova oprema i postavljena topla fasada.

Šarac je naveo da su se uz pomoć Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Toronta koji su dali veliku donaciju, nešto vlastitim učešćem i uz pomoć načelnika opštine Boška Jugovića stekli uslovi za potpunu medicinsku njegu.

On je dodao da se u Mokrom nalazi jedan od najvećih timova Doma zdravlja sa 1.147 pacijenata, te da je Dom zdravlja, zahvaljujući rukovodstvu opštine Pale, na putu da dobije projekat „energetske efikasnosti“.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica čestitao je slavu svim radnicima Doma zdravlja i poručio da će opština nastaviti da pruža podršku.

Onje rekao da je saradnja opštine sa ovom zdravstvenom ustanovom na visokom nivou, te da ide uzlaznom putanjom i pruža dobre uslove za sve ljude koji imaju zdravstvenih problema.

Svečanosti povodom obilježavanja krsne slave Doma zdravlja Pale prisustvovali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici lokalne vlasti, predstavnici grada Istočno Sarajevo, Boračke organizacije, direktori preduzeća, javnih ustanova i zaposleni ove zdravstvene ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare