Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

0
Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Pale danas je dobio novo sanitetsko vozilo, vrijednosti oko 80.000 KM, koje je obezbijeđeno sredstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opštine Pale.

Direktor Doma zdravlja Pale Vladimir Lučić rekao je novinarima da su ponosni što su uspjeli da uđu u krug malog broja domova zdravlja koji će biti novo sanitetsko vozilo.

On je naglasio da je kvalitetan sanitetski prevoz jedan od uslova pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite stanovništvu i pohvalio Ministarstvo zdravlja Srpske koje je prepoznalo potrebe domova zdravlja za sanitetskim vozilima.

Lučić je zahvalio i opštini Pale koja je učestvovala u realizaciji ovog projekta sa 30 odsto sredstava.

Prema njegovim riječima, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske Sonja Karadžić Jovičević i Miroslav Brčkalo doprinijeli su svojim angažovanjem da se ovaj projekat realizuje, ali krajnje zasluge pripadaju resornom ministarstvu i opštini Pale koji su prepoznali značaj s ciljem pružanja što kvalitetnije zdravstvene zaštite stanovništu.

Lučić je naglasio da su prije godinu i po uspjeli da nabave još jedno novo sanitetsko vozilo, pri čemu je opština Pale sufinansirala nabavku vozila, a Dom zdravlja učestvovao sa većinom sredstava.

„To sanitetsko vozilo je malo opremljenije od ovog novog, jer posjeduje defibrilator u slučaju srčanih udara. Sa ova dva sanitetska vozila zadovoljili smo potrebe Doma zdravlja za velikim sanitetskim vozilima, a sada se potrebe svode na nabavku manjih sanitetskih vozila za intervencije u nepristupačnim predjelima“, naveo je Lučić.

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

On je naveo da je Dom zdravlja u protekle četiri godine kroz razne donacije uspio da nabavi opremu u vrijednosti većoj od 350.000 KM, od čega je bio dio vlastitih sredstava.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština učestvovala sa 30 odsto vrijednosti novog sanitetskog vozila i da će nastaviti da pomaže ovu ustanovu s obzirom da se opština širi i razvija i da se mora voditi računa o zdravlju stanovnika.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je svima koji su učestvovali u nabavci vozila za potrebe Doma zdravlja Pale, te naveo da stanovništvo u Istočnom Sarajevu više koristi usluge bolnice u Kasindolu.

Prema njegovim riječima, nedavno je u toj bolnici nabavljen hematološki brojač za brzo i efikasno, petominutno, rješavanje krvne slike, za šta je obezbijeđeno 50.000 KM.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Sonja Karadžić Jovičević rekla je da je postignut cilj i ispunjeno obećanje dato prije tri godine, te zahvalila resornom ministru Draganu Bogdaniću.

Ona je izrazila nadu da će ministar ispuniti i obećanje koje se odnosi na radiološku službu Doma zdrava Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments