Doktorske studije na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku

0

ZVORNIK – Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sutra će svečano biti obilježen početak nastave na trećem ciklusu studija – doktorske studije pod nazivom Upravljanje prehrambenim lancem.

Doktorske studije organizovali su Tehnološki fakultet Zvornik i Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo u trajanju od tri godine /180 ECTS bodova/, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studije su dobile licencu od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u decembru 2014. gdoine, a Rješenjem o ispunjenosti uslova za izvođenje studijskog programa data je dozvola za rad. Riječ je o početku rada prvih doktorskih studija prema Bolonjskom procesu, koje se organizuju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Doktorske studije iz Upravljanja prehrambenim lancem predstavljaju nadogradnju studija Prehrambene tehnologije koje se izvode na Tehnološkom fakultetu i studija stočarstva i biljne proizvodnje koje se izvode na Poljoprivrednom fakultetu, te drugih studija sa istom ili srodnom teorijskom i tehničkom osnovom.

Oblast pokrivena ovim studijskim programom je interdisciplinarna, te program povezuje obilježja disciplina koja čine osnovu ovog studijskog programa, a to su primarna poljoprivredna proizvodnja, agroekonomika, prehrambeno inženjerstvo i prehrambene tehnologije, hemija i biohemija hrane, nauka o ishrani, te upravljanje bezbjednošću i kvalitetom hrane.

Moderni način života uslovio je i promjene navika, želja i stavova konzumenata poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. U okruženju je prisutan stalni trend razvoja novih tehnologija i prehrambenih aditiva u proizvodnji hrane s ciljem produženja roka trajanja i raznovrsnosti, te je porasla potreba za boljom i preciznijom analizom rizika bezbjednosti hrane i za uvođenjem sistema upravljanja rizicima, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare