Dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji u privredi, kulturi, obrazovanju i sportu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Novog Sada Miloš Vučević dogovorili su da u narednom periodu potpišu sporazume o saradnji gradova u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i sporta.
Vuković je istakao da će Istočno Sarajevo pokušati da primijeni sva pozitivna iskustva Novog Sada, posebno kada je riječ o dovođenju investitora, s ciljem poboljšanja ambijenta u Istočnom Sarajevu.

 

Tokom jučerašnjeg susreta u Novom Sadu razgovarano je o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu /EJOF/, koji će u februaru sljedeće godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, te o organizaciji zimskog festivala “Egzit 84”, koji se od ove godine održava na Jahorini, u okviru velikog novosadskog “Egzita”, saopšteno je iz grada Istočno Sarajevo.

“`Egzit` je brend i Novog Sada i Srbije, ali od ove godine `Egzit` se u zimskom formatu održava na Jahorini. To je događaj koji poziva sve građane Istočnog Sarajeva da ljeti dođu u Novi Sad, ali isto tako i sve Novosađane da u zimskom periodu prisustvuju `Egzitu` na Jahorini”, istakao je Vuković.

On se zahvalio Vučeviću i univerzitetskoj zajednici Novog Sada koji su pomagali razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu kada mu je to bilo najpotrebnije, te izrazio nadu da će biti potpisani određeni sporazumi između dva univerziteta, posebno između fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, koji su važni za organizaciju EJOF-a.

Tokom susreta razgovarano je i o kulturnoj saradnji, kao i o sistemu takmičenja školskog sporta grada Novog Sada, koji je sistematično razvijen i čiji primjer bi trebalo da se prenese na područje Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments