Dogovoreno bratimljenje Istočnog Sarajeva i Nanđinga

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na sastanku delegacija Istočnog Sarajeva i kineskog Nanđinga načelno je dogovoreno bratimljenje dva grada, te razgovarano o mogućnostima saradnje u oblastima ekonomije, trgovine, turizma i kulture, rekao je zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić.

Vučetić je naglasio da je najavljena i otvorena mogućnost stipendiranja, kao i boravak studenata iz Istočnog Sarajeva u Nanđingu.

On je naveo da ova dva grada imaju dosta sličnosti koje bi mogle da ih povežu u okviru buduće saradnje, što se, prije svega, odnosi na ekološki zdravu sredinu, turizam, kao i Jahorinu.

„Tu je i posjeta sajmovima u Nanđingu da bi mogli da budu predstavljeni svi resursi i potencijali Istočnog Sarajeva za buduća ulaganja u privredne kapacitete i uopšte na prostor Sarajevsko-romanijske regije“, rekao je Vučetić.

Predsjedavajući političke konsultativne zajednice grada Nanđinga LJu Jian smatra da postoji prostor za dalju saradnju s obzirom na potencijal ove regije.

„Nadam se da ćemo u okviru kulturne i turističke razmjene uspostaviti još bolji odnos, napraviti platformu između dvije zemlje koja će ojačati našu saradnju. Dobrodošli ste svi iz ove regije u naš prelijep Nanđing, da upoznate našu kulturu i ljepote našeg grada“, poručio je LJu Jian.

Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da je ovo bila prilika da delegaciju Nanđinga upoznaju o činjenici da je turizam na ovom području u ekspanziji, da se mnogo ulaže i da se broj dolazaka i noćenja iz godine u godinu povećava.

„Kinesko tržište je veoma poželjno za grad Istočno Sarajevo, jer je to nacija koja po procentu najviše putuje i očekujemo da imamo još više turista iz ove zemlje. Bila je ovo prilika za dogovor o promociji, kako u Nanđingu, tako i na drugim mjestima, što će doprinijeti posjećenosti ove regije“, rekao je Tošić.

Višečlanu delegaciju Nanđinga činili su članovi uprave grada, direktori turističke organizacije i turističke agencije, te politički i ekonomski predstavnici tog grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare