Dogovorene zajedničke aktivnosti sa Elektrotehničkim fakultetom UIS-a

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO/ISTOČNA ILIDŽA – Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović na sastanku sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem dogovorio je niz zajedničkih aktivnosti i projekata, kao i inicijativu za formiranje zajedničkog preduzeća ove lokalne zajednice i Fakulteta.

Popović je uručio i zahvalnicu načelniku opštine Istočna Ilidža Marinku Božoviću za veliki doprinos u radu i pomoći koju ova lokalna zajednica pruža Elektrotehničkom fakultetu.

On je naveo da su predstavnici Istočne Ilidže uvijek imali razumijevanja za projekte i aktivnosti fakulteta, od organizacije simpozijuma „Infoteh“, pa do situacije u vezi sa virusom korona, kada je opština donirala zaštitnu opremu koja je podijeljena zaposlenima.

„Veliki je doprinos i na promociji fakulteta i upisa za ovu godinu“, istakao je Popović, koji je zajedno sa prodekanom za nastavu Srđanom Lale uručio zahvalnicu Božoviću.

Popović je izrazio zadovoljstvo zbog rezultata poslije prvog upisnog roka na Elektrotehničkom fakultetu.

„Na promociji fakulteta se radilo vrlo aktivno i to je dalo rezultate. Brojni projekti koje planiramo sigurno će doprinijeti još boljim uslovima rada. Trenutno radimo na brendiranju malog amfiteatra, sa 86 mjesta i kapacitetom za video-konferencije, uredićemo dio ispred fakulteta, a u planu je postavljanje klupa, kao i razvijanje pametne rasvjete“, dodao je Popović.

Božović je naveo da je opština Istočna Ilidža na raspolaganju svim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ističući da su obrazovne ustanove temelj i stub razvoja društva.

„Naš je cilj da doprinesemo njihovom progresu. Opština će uvijek, u skladu sa mogućnostima, pomagati rad fakulteta. Bolje rangiranje fakulteta u naučnim krugovima je uspjeh i za lokalnu zajednicu“, smatra Božović.

On je naveo da su prilikom sprovođenja projekta pametne rasvjete na području opštine Istočna Ilidža, na kojem su radili zajedno sa Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, profesori sa Elektrotehničkog fakulteta dali stručno mišljenje i pomogli realizaciji ove ideje.

„Slične projekte planiramo razvijati i u drugim oblastima, te tako nastaviti saradnju sa ovim fakultetom“, istakao je Božović, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Istočna Ilidža)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare