Договорене превентивне активности за безбједне матурске свечаности

0

СОКОЛАЦ – На данашњој сједници Форума за безбједност општине Соколац договорене су превентивне активности за безбједан завршетак школске године и матурских свечаности за основце и средњошколце, изјавио је начелник општине Милован Бјелица.

Бјелица је рекао новинарима да ће ученици деветих разреда Основне школе „Соколац“ матурско вече прославити 6. јуна, а дан касније матуранти Средњошколског центра „Василије Острошки“, уз претходну уобичајену шетњу градом, те да ће тим поводом Форум за базбједност предузети све превентивне мјере да не би дошло до било каквих незгода.

„Апелујемо на све родитеље, посебно матураната из средње школе који већ имају положене возачке испите, да скрену пажњу д‌јеци да поштују саобраћајне прописе“, навео је Бјелица.

Он је истакао да је са припадницима Полицијске станице Соколац и Комуналне полиције договорено да, у сарадњи са школама и уз логистичку подршку Дома здравља и Ватрогасног од‌јељања Соколац, предузму све потребне мјере да ове свечаности протекну у најбољем реду.

Бјелица је упутио апел власницима трговинских радњи и маркета, као и угоститељских објеката, да не продају и не точе алкохолна пића малољетницима, те да поштују и одлуке Скупштине општине о радном времену.

Он је додао да је на Форуму препоручено да матуранте приликом одласка на матурско вече могу довозити родитељи или да се формира колона возила коју ће пратити службеници полиције, као што ће бити и у повратку кући након матурске свечаности.

Бјелица је нагласио да је на у градском насељу Соколац, као и претходних година, ступила на снагу уредба о новом режиму саобраћаја, којом се забрањује кретање возила од 19.00 часова до 24.00 часа Улицом цара Лазара.

Он је подсјетио да ће првих неколико дана полиција д‌јеловати превентивно и упозоравати возаче, а потом ће кретање возила и поштовање ове уредбе бити праћено видео-надзором, те ће за непоштовање овог режима саобраћаја возачи бити санкционисани.

Данашњој сједници Форума за безбједност општине Соколац присуствовали су представници Полицијске станице Соколац, основне и средње школе, Дома здравља, Комуналне полиције и сарадници начелника општине.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare