Dogovoren nastavak saradnje sa kineskim partnerima

0

MILIĆI – Predsjednik Kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić, u okviru radne posjete Narodnoj Republici Kini, potpisao je u Pekingu sa generalnim menadžerom i vlasnikom kompanije „SinoMe“ ugovor o kupovini jamskog damper-kamiona za potrebe rudarske proizvodnje u milićkoj Kompaniji, te dogovorio nastavak saradnje sa ovim kineskim industrijskim gigantom.

Dukić u Kini boravi sa delegacijom privrednika iz Republike Srpske i Srbije, koja je ove sedmice imala brojne poslovne susrete sa vodećim ljudima iz najpoznatijih kineskih kompanija, saopšteno je danas iz Službe za odnose sa javnošći Kompanije „Boksit“.

Na najpoznatijem svjetskom sajmu mašina i opreme „Bauma 2014“, koji se od 25. do 29. novembra održava u Šangaju, potpisan je ugovor sa vodećom kineskom kompanijom iz oblasti proizvodnje građevinsko-rudarskih mašina „Foton Lovol“, sa kojom Kompanija iz Milića uspješno sarađuje već nekoliko godina.

Novim ugovorom „Boksit“ je dobio eksluzivno pravo prodaje i servisiranja mašina i opreme iz proizvodnog programa te kompanije na tržištima BiH, Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz ove kompanije.

U Šangaju je predsjednik „Boksita“ Rajko Dukić razgovarao i sa direktorom Kompanije „Transpak“, sa kojom „Boksit“ sarađuje u oblasti proizvodnje kartonske ambalaže.

„Izražen je interes za nastavak saradnje, te dogovoreno da kineski stručnjaci posjete Kompaniju `Boksit` s ciljem unapređenja tehnologije i proizvodnje kartonske ambalaže u okviru programa pakovanja konzumnih jaja. Takođe, dogovorena je i poslovna saradnja s ciljem proširenja proizvodnog programa u oblasti papirne i kartonske ambalaže“, saopštila je „Boksitova“ Služba za odnose sa javnošću.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare