Dogovoren boravak djece iz Kosovske Mitrovice u Nacionalnom parku “Sutjeska”

0
Dogovoren boravak djece iz Kosovske Mitrovice u Nacionalnom parku

FOČA – Djeca iz Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” iz Kosovske Mitrovice, zajedno sa roditeljima i vaspitačima, uskoro će boraviti u Nacionalnom parku “Sutjeska” na četvorodnevnom kampu, dogovoreno je danas u Foči na sastanku delegacija ove dvije opštine.

Tokom boravka u kampu, gosti iz Kosovske Mitrovice će razmijeniti iskustva sa kolegama iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” iz Foče i družiti se u jedinstvenom prirodnom ambijentu, čime će biti krunisana nedavno potpisana povelja o bratimljenju dva vrtića.

Direktor Vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić rekla je da će tokom četvorodnevnog kampa na Tjentištu biti organizovane radionice za djecu, roditelje i stručne timove obje ustanove.

Direktor Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” Gorica Marinković rekla je da ovaj vrtić okuplja 450 djece i dodala da je čin bratimljenja sa vrtićem iz Foče nit koja je još jače povezala ova dva vrtića u saradnji koja će zasigurno imati rezultate.

Zvaničnici Kosovske Mitrovice i Foče planiraju da prošire saradnju i na druge oblasti.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je povelja o bratimljenju dva vrtića samo uvod u zajednički koncept, a to je da se saradnja širi, te da bude krunisana potpisivanjem povelje između dvije opštine.

Predsjednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da bi ključ saradnje trebalo da bude povezivanje sportskih klubova i kulturno-umetničkih društava.

“Otvoreni prijateljski odnos koji imamo pokazuju da je budućnost srpskog naroda, gdje god se on nalazio, u jedinstvu i slozi”, zaključio je Spirić.

Gosti iz Kosovske Mitrovice u Foči ostaju dva dana i imaće priliku da uživaju u znamenitostima i prirodnim ljepotama ovog kraja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments