Dodjelom priznanja najboljim gitaristima zatvoren „GitarArt fest“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Aleksa Šarčević iz Šapca najbolji je gitarista prvog međunarodnog festival gitare „GitArt fest Sarajevo Ist“, odlučio je žiri ovog festivala koji je večeras završen.
Posebna nagrada publike je, nakon revijalno-takmičarskog dijela festivala održanog u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, dodijeljena Miodragu Renduliću iz Čačka, studentu gitare na Muzičkoj akademiji Istočno Saraejevo.

Međunarodni festival, koji je pod sloganom „Gitara spaja“ otvoren koncertom gitarskog trija iz Beograda „Balkan strings“ 28. oktobra, je, prema riječima njegovog osnivača i direktora Vojislava Ivanovića, prevazišao sva očekivanja odzivom kako publike tako i učesnika.

„Izuzetno smo zadovoljni. Studenti i đaci su došli iz svih dijelova BiH i zemalja okruženja. Svakako nam je bila želja da festival gitare u Istočnom Sarajevu postane tradicionalan, a s obzirom na to kako je protekao prvi festival dalo nam je dodatnu sigurnost da ćemo tu zamisao i realizovati“, dodao je Ivanović.

Tokom tri dana „GitArt fest Sarajevo Ist“ građani Istočnog Sarajeva su, osim koncerta „Balkan stringsa“ i prefinjenog virtuoza iz Dubrovnika Maroja Brčića, mogli da vide i izložbu gitara ručne izrade sarajevskog graditelja Slavka Mrdana.

Danas je upriličena i promocija „jamaha“ gitara na kojoj je učestvovao poznati gitarista Boško Jović, a sedam eminentnih pedagoga iz pet zemalja održalo je radionice sa učesnicima iz svih dijelova BiH, Srbije i Hrvatske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare