Dodiku uručena plaketa za izuzetan doprinos razvoju opštine

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je u srijedu srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku Plaketu za izuzetan doprinos razvoju ove lokalne zajednice.
Ovo priznanje uručeno je Dodiku na Palama povodom krsne slave lokalne zajednice – Velike Gospojine.

Dodik je zahvalio za priznanje, ističući da je to za njega veoma važno, te čestitao stanovnicima Pala praznik i poželio im da ga provedu u zdravlju, sreći i da se i dalje praznično okupljaju.

On je podsjetio da su Pale kolijevka Republike Srpske, mjesto u kome se osmišljavala politička i svaka druga borba za Republiku.

Dodik je poručio da će politička borba za status Srpske biti nastavljena kroz podršku njenih institucija.

„Naša stvar će biti završena onoga dana kada budemo imali našu državu, koja će sama odlučivati“, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je naveo da je BiH ozbiljna greška nametnuta Srbima i da je od nje ovaj narod imao samo probleme koje ne može da rješava u saradnji sa drugima.

Prema njegovim riječima, najvažniji je mir koji treba čuvati sa susjedima, ljudima koji žive na ovom prostoru i na taj način voditi političke procese.

„Nema razgovora o tome da se Republici Srpskoj umanji snaga, možemo razgovarati o povećanju njene snage. Želimo mir svima u BiH i ne želimo majorizaciju bilo kog naroda ili pojedinca u BiH“, istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da je potreban karakter i volja za očuvanje srpskog identiteta i okupljanje oko Srpske pravoslavne crkve, njenih vrijedosti, da bi se afirmisala snaga Republike, srpskog naroda i svih ljudi bez obzira na vjeru i naciju koji žele da žive u miru u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare