Dodik uvjeren da SNSD pobjeđuje u Palama

0

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opoziciono djelovanje SDS-a na nivou Republike Srpske neće ugroziti saradnju na nivou BiH, kao i da je uvjeren da će SNSD pobijediti na lokalnim izborima u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i na Palama. “NJihovo opoziciono djelovanje nije argumentovano i više je riječ o paradiranju pojedinaca kao što je (Vukota) Govedarica, koji misle da će galamom skrenuti pažnju”, rekao je Dodik.


Dodik naglašava da je zbog očuvanja pozicije Republike Srpske na nivou BiH potrebno okupljanje svih političkih predstavnika iz Banjaluke, a da to ne znači da partneri na nivou BiH moraju da djeluju zajedno i na nivou Republie Srpske.

On kaže da SDS neće pobijediti SNSD u Banjaluci na predstojećima lokalnim izborima.

Dodik je istakao da je Vlada Republike Srpske u posljednjih nekoliko godina u Bijeljini uložila oko 200 miliona KM u razne projekte poput nove bolnice, obilaznice, podsticaje u poljoprivredi.

On je za “Pres RS” rekao da je na Palama izgrađena Osnovna škola “Srbija”, zatim zgrada ekonomskog i pravnog fakulteta, tunel Stambolčić, a da pri tom, kako je rekao, lokalna vlast nije u stanju da zakrpi rupe na putevima.

Dodik je naglasio da Vlada Srpske svoj posao radi dobro i da nema nikakvih ozbiljnih razmišljanja o rekonstrukciji, već da je jedino potrebno riješiti pitanje novog ministra pravde. “Već se razgovara sa čovjekom koji bi trebalo da dođe na tu poziciju”, kaže predsjednik Republike Srpske.

Dodik je najavio da će oko 20. jula u Banjaluku doći prvi zamjenik direktora Sberbanke s kojim će biti razgovarano o daljoj saradnji kada je riječ o ruskim investicijama na ovim prostorima.

Na pitanje šta misli o inicijativi bivšeg britanskog diplomate Ajvora Robertsa o novom Berlinskom kongresu i crtanju granica na Balkanu, Dodik je odgovorio da za tim nema potrebe jer, kako je naveo, nikakav Berlinski kongres ne može da riješi probleme.

“Jedino rješenje je da se mi dogovorimo. Ili da napravimo funkcionalnu priču čiji će krov biti nešto što se zove BiH i mi iz RS nismo protiv toga. Ili da se dogovorimo da se raziđemo, a mi smo i te kako za takav dogovor”, istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske naglašava da se, kada je riječ o Srbiji, dobra saradnja podrazumijeva bez obzira ko je na vlasti tamo ili u Srpskoj, te očekuje da odmah nakon formiranja Vlade Srbije bude održana sjednica Savjeta za saradnju RS i Srbije.

On kaže da još nije razgovarao sa novim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o dolasku u Banjaluku. “Vjerujem da će sjednica Savjeta za saradnju biti prilika da dođe u Banjaluku”, rekao je Dodik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments