Dodik u četvrtak svečano pušta u rad šestosjede

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik svečano će u četvrtak, 18. februara, pustiti u rad dva nova šestosjeda na Jahorini u koje je Vlada uložila 18.300.000 KM. Stručni saradnik za marketing i prodaju u Olimpijskom centru Jahorina Zorica Stojanović rekla je Srni da je za 12.00 časova planirano svečano puštanje u rad šestosjeda na Ogorjelici i Poljicama, nakon čega će biti prikazan film o njihovoj izgradnji. Stojanovićeva je istakla da je za 12.40 časova planirana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman i predstavnik italijanske firme „Lajtner“ koja je prošle godine završila izgradnju ovih šestosjeda.

Novoizgrađeni šestosjedi, koji su u rad pušteni 12. februara, na Jahorini danas rade punim kapacitetom, kao i ostali vertikalni transport koji radi do 16.00 časova.

Stojanovićeva je istakla da je vrijeme na Jahorini trenutno idealno za skijanje, jer ima oko 160 centimetara snježnog pokrivača, staze su uređene, a temperatura vazduha je minus pet stepeni Celzijusa.

Ona je podsjetila da je od 13. februara na Jahorini cijena ski-pasa jeftinija za 30 odsto, tako da dnevna karta od devet do 16.00 časova košta 27 KM, a od 11.00 do 16.00 časova 24 KM, dok za djecu do 14. godina košta 20, odnosno 18 KM.

Petodnevni ski-pas košta 119 KM, za djecu 85 KM, a desetodnevni 203, za djecu 146 KM.

Stojanovićeva je naglasila da je na Jahorini veliki broj gostiju i da su kapaciteti popunjeni do 8. marta.

(Srna / foto: jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare