Dodik: Taksi prevoz je u nadležnosti grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Poslanik SNSD-a iz Istočnog Sarajeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske Siniša Dodik rekao je da načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač nema pravo i mogućnost da reguliše oblast taksi prevoza u toj lokalnoj zajednici.

Dodik je naveo da najnovijim izmjenama Zakona o dopuni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Srpske, koji je usvojen u republičkom parlamentu, pitanje taksi prevoza u nadležnosti grada Istočno Sarajevo.

„Kovač, na svu sreću, nema pravo ni da dozvoljava niti da zabranjuje da neko nešto koristi, jer je to isključivo u nadležnosti grada“, rekao je Dodik Srni komentarišući današnju Kovačevu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o problemima taksi prevoza na području opštine Istočna Ilidža.

Prema njegovim riječima, iako je prethodnim zakonom iz 2008. godine ova oblast bila u nadležnosti lokalnih zajednica, otkad postoji grad Istočno Sarajevo nju je pokrivao grad, odnosno gradske službe.

„Kovač je iz ličnih i partijskih interesa to preuzeo i počeo da reguliše tu materiju na području svoje opštine. Kovač treba da pročita zakon i primjenjuje njegove izmjene i dopune koje su usvojene na Narodnoj skupštini Srpske, na jednak način za sve građane na području grada“, naglašava Dodik.

Prema njegovim riječima, zakon mora da se primjenjuje na sve, a ne samo na one koji imaju njegovu naklonost i imaju određene zasluge prema SDS-u.

„Zabrana korištenja taksi stajališta taksistima iz drugih opština prisutna je samo na području opštine Istočna Ilidža, ali ne i u drugim, pa i u onim gdje je SDS na vlasti kao što su Pale i Istočni Stari Grad. Ova oblast je u nadležnosti grada Istočno Sarajevo u čijoj skupštini SDS ima većinu, pa ako misle da je ispravno da taksisti iz jedne gradske opštine ne mogu koristiti štandove u drugim – neka to i izglasaju“, poručio je Dodik.

Za Kovačeve tvrdnje da Dodik podstrekava taksiste iz Istočnog Novog Sarajeva na proteste protiv opštine Istočna Ilidža, Dodik je rekao da to ne zaslužuje da bude komentarisano.

„Kovač i na ovaj način, dezinformacijama i manipulacijama, pokušava da zaštiti svoje privatne i partijske interese“, smatra Dodik.

Kovač je danas rekao da u ovoj opštini već desetak dana „imaju nagovještaje“ da se taksisti iz opštine Istočno Novo Sarajevo spremaju da blokiraju taksi štandove na području Istočne Ilidže, kao i zgradu ove opštine, nezadovoljni što im se ne dozvoljava da stoje na taksi štandovima u opštini Istočna Ilidža.

On je optužio poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Sinišu Dodika da podstrekava taksiste na proteste protiv opštine Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare