Dodik: Referendum uspio, pobijedio narod

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras na Palama da je referendum o Danu Republike pokazao da su Srbi narod koji se bori za stečeno pravo koje ne vrijeđa nikog drugog, a to je pravo na slobodu, Republiku i dostojanstven život.

Dodik je naglasio da je referendum o Danu Republike uspio i da su pobijedili narod i njegova svijest.

On je rekao da je u Republici Srpskoj danas bio još jedan istorijski dan u kome je na miran i dostojanstven način izražena volja naroda.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, večeras je na predizbornoj tribini ove stranke na Palama istakao da je danas ispisana još jedna stranica slavne srpske istorije.

On je dodao da je posebno ponosan što za vrijeme referenduma nije bilo incidenata. „Ponosan sam na narod Republike Srpske, na sve koji su izašli na referendum i glasali“, poručio je Dodik.

Dodik je objasnio da je namjerno večeras na prostorima na kojima je sve počelo 9. januara 1992. godine.

„Na ovim prostorima je 9. januara 1992. godine, prije oružanih sukoba i stradanja, formirana Republika Srpska“, napomenuo je Dodik i podsjetio da je bio učesnik tih događaja.

Prema njegovim riječima, niko nikada u istoriji srpskog naroda tu činjenicu neće izbrisati, pa ni lider SDA Bakir Izetbegović, niti svjetski mešetari.

„A počeli su s tim da ukidaju Dan Republike i da kažu da Republika Srpska nije ono što njen narod osjeća za nju, nego nešto što oni misle, a to bi se pretvorilo u ništa“, istakao je Dodik.

On je pozvao prisutne da 2. oktobra na lokalnim izborima glasaju za listu SNSD-a i kandidata koalicije „Složno za Pale“ za načelnika opštine Boška Jugovića.

„Vrijeme je da Pale dobiju čovjeka koji će ovo mjesto integrisati sa Trebinjem i Banjalukom“, rekao je Dodik.

Jugović je rekao da će, u slučaju da pobijedi, u naredne četiri godine realizovati Dodikovu inicijativu da na Palama bude izgrađen muzej odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Nećemo da živimo u zatvorenoj ošpštini u kojoj nema novih radnih mjesta i odakle mladi odlaze. Hoćemo zdrave i čiste Pale, hoćemo da razvijamo privredu i bolje koristimo prirodne resurse“, poručio je Jugović.

Navodeći da će, uz podršku Vlade Republike Srpske, u svakoj godini mandata investirati do milion KM za podsticaj za otvaranje novih radnih mjesta, Jugović je pozvao okupljene da glasaju za promjene na Palama.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Pale Damjan Škipina založio se da Pale postanu moderan grad, otvoren prema Vladi Republike Srpske i Srbiji.

„Vrijeme je da im kažemo `dosta` i da nakon 2. oktobra dosadašnja vlast bude ružna politička prošlost“, dodao je Škipina.

Na tribini su predstavljeni kandidati SNSD-a za odbornike u SO Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare