Dodik: Olimpijski centar „Jahorina“ uvrstiti u program sanacije

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da se u program sanacije šteta na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama u Srpskoj treba uvrstiti i Olimpijski centar „Jahorina“ u adekvatnom obimu.


„To podrazumijeva pomoć u sanaciji štete koju su pretrpjeli privredinici tog kraja i prije ove elementarne nepogode koja je zadesila Srpsku u maju, s obzirom na činjenicu da je Jahorina ove godine bila praktično bez snijega“, istakao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da je nedostatak snijega uticao na rad privrednika na Jahorini, čije su privredne aktivnosti od velike važnosti za građane i cijelu tu regiju.

Predsjednik Republike Srpske, koji je obišao sva područja zahvaćena poplavama, rekao je da je upoznat i sa štetom koju je ova prirodna katastrofa izazvala i na mnogim drugim mjestima, a o kojima se manje govori u javnosti.

Na pitanje Srne da li su posljedice nedavnih poplava u Republici Srpskoj većih razmjera nego što se to u prvi mah pretpostavljalo, predsjednik Dodik je potvrdio da su mnoge veće i da je fokus javnosti u početku bio usmjeren samo na pojedine opštine i gradove.

„Iako je fokus javnosti usmjeren na gradove i opštine koje su direktno bile na udaru vodene bujice, poplave, koje su izazvale brojna klizišta, ostavile su trag i na prostorima o kojima se u javnosti manje govori“, istakao je Dodik, dodavši da je potrebno što prije utvrditi program sanacije i krenuti u obnovu Republike.

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o fondu solidarnosti za obnovu Srpske i prijedlog mjera za ublažavanje posljedica izazvanih poplavama i klizištima koji su zadesili Srpsku u maju.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o posebnom doprinosu za solidarnost i o izmjenama i dopunama zakona o posebnim republičkim taksama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments