Dodik na Jahorini svečano pustio u rad šestosjede

0

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas je na Jahorini svečano pustio u rad dva nova šestosjeda u koje je Vlada RS uložila 18.300.000 KM. Dodik je istakao da cilj ovih ulaganja jeste revitalizacija Jahorine da bi ova olimpijska planina bila najbolja turistička destinacija u regionu i vratila star sjaj. „Ovo je za nas i ekonomski projekat koji treba da privuče goste iz regiona“, rekao je Dodik. On je naglasio da Vlada namjerava da nastavi projekte na Jahorini, jer želi da ova planina postane destinacija zimskog turizma broj jedan u regionu. „Da Vlada podržava ovaj centar pokazuje i to što je odlučila da od Lukavice do Jahorine pravi novi put koji bi na proljeće trebalo da bude završen“, naveo je Dodik, naglasivši da ova saobraćajnica treba da približi olimpijsku ljepoticu aerodromu i doprinese sadržajnijem boravku turista. Dodik je napomenuo da političare treba cijeniti po tome šta su stvorili i istakao da zbog toga on, zajedno sa ministrima, lokalnom zajednicom i ljudima koji upravljaju na Jahorini, postavlja šestosjede.

On je podsjetio da je do sada iz Razvojnog programa upućeno 55 miliona KM u razne projekte na ovom području, ističući da će sve ove investicije promijeniti način života na ovom području i doprinijeti da Jahorina bude pristupačnija.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman naglasio je da je Vlada RS dala finansijsku šansu Jahorini, kao i podršku da se krene u mnoge projekte, kao što su remont postojećih instalacija, izgradnja dva nova šestosjeda, te da je u planu je i osnježavanje.

Koroman je naglasio da je kapacitet šestosjeda na Ogorjelici i Poljicama po 2 000 skijaša na sat, a u drugoj fazi, početkom naredne zimske sezone, njihov kapacitet biće 3 000 skijaša na sat.

„Želimo da budemo ruku pod ruku sa najboljim centrima u regionu“ poručio je Koroman.

Poznati skijaš Bojan Križaj istakao je da su on i ostali privatnici svojim inicijativama podstakli sportske i turističke entuzijaste da krenu sa revitalizacijom Jahorine i da ona bude kao što je bilo za vrijeme zimskih Olimpijskih igara 1984. godine.

Križaj je naglasio da je pokrenuo veze i razgovore da Jahorina dobije organizacije evropskog kupa, a ubuduće možda i svjetskog.

Današnjoj svečanosti prisustvovalo je i nekoliko ministara RS, predstavnici vlasti u entitetskim lokalnim institucijama BiH, kao i Njegovo visoko preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

Fotografije:

DSC_2246.jpg J 0001.jpg J 0002.jpg J 0003.jpg J 0004.jpg J 0005.jpg

(Srna / foto: Vasić palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare