Dodik danas otvara Polikliniku u Istočnom Sarajevu

0
poliklinika_istocno-sarajevo.jpg

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvoriće danas u Istočnom Sarajevu novu Polikliniku Bolnice u ovom gradu.

Otvaranju će prisustvovati ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Poliklinika će biti funkcionalno povezana sa novim objektom Bolnice Istočno Sarajevo, koji je u izgradnji i čiji je obilazak planiran u okviru ove svečanosti.

Objekat je opremljen najsavremenijom medicinskom i nemedicinskom opremom, čime su stvoreni svi uslovi da počne sa radom punim kapacitetom.

Objekat od 4.000 metara kvadratnih izgrađen je, adaptiran, reorganizovan i saniran u okviru projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Javne zdravstvene ustanove Bolnica Istočno Sarajevo“.

U objektu Poliklinike Bolnice Istočno Sarajevo nalazi se Urgentni centar sa operacionim blokom za hitne slučajeve, RTG centar i specijalističko konsultativne ambulante – interne medicine, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, otorinolaringologije, oftalmologije i neurologije.

Objekat ima i bolničku kuhinju sa restoranom, univerzalnu dvoranu, amfiteatar, tehničku prostoriju, ostave, radionice, komercijalni prostor i odjeljenje magnetne rezonance.

Otvaranje Poliklinike zakazano je u 12.00 časova, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments