Додик: Aмерика коначно отворила карте – санкције због сарадње са Руском Федерацијом

0

БАЊАЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је санкционисање високих функционера и лидера партија које чине власт у Српској покушај обезглављивања народа у Републици Српској.

„Корупција, непоштовање Дејтонског мировног споразума, криминал – нека су од образложења за која никада није приложен ниједан доказ. САД не траже доказе, за пресуду је довољно означити мету. И коначно санкције за лобирање за састанке са предсједником Руске Федерације, и коначно је игра отворених карата“, рекао је Додик за Срну.

Све што раде, додао је он, у ствари раде због веза руског и српског народа које су општепознате.

„Ни огромна страдања и жртве, разарања и ратови, нису направили непријатељство између Срба и Руса. Неће ни америчке санкције. Ако смо ми показна вјезба за остале у свијету који би да сарађују са Русима, нека буде тако. Зар је могуће да су Додик, Цвијановић, Стевандић, Ђокић и остали санкционисани криви, а да ни у чему нема америчке кривице?“, истакао је Додик.

Министарство финансија САД увело је санкције министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу због, како је наведено, потписивања споразума са Хрватском у вези са изградњом цјевовода од руске рафинерије у Хрватској до Брода, што САД сматрају „антидејтонским понашањем“.

Санкционисано је 10 појединаца из земаља западног Балкана због, како је уопштено наведено, „корупције и малигног утицаја“.

Санкције су уведене и шефу Представништва Републике Српске у Москви Душку Перовићу због „лобирања за састанке предсједника Републике Српске и Русије“, и одборнику СНСД-а у Скупштини општини Лопаре Сави Цвијетиновићу.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Борислав Здриња)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare