Dodik: Јahorina svake godina sve bolja

0

Olimpijski centar “Jahorina” i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji večeras su u Beogradu organizovali predstavljanje turističkih sadržaja Jahorine, a skupu je prisustvovao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na svečanosti pod nazivom “Veče Jahorine u Beogradu” istakao da je Jahorina svake godine sve bolja, te da će svi koji ove godine dođu na ovu planinu moći da uživaju, jer će na olimpijskoj ljepotici sigurno biti snijega.

On je rekao da mu je drago što prisustvuje ovoj, kako je istakao, promociji uspjeha ljudi u Republici Srpskoj.

“Drago mi je što nisam propustio priliku da budem ovdje sa vama na divnoj promociji naših uspjeha, želja i svega onoga što nas u Republici Srpskoj, a pogotovo ljude u Istočnom Sarajevu, najviše interesuje, a to je da je Jahorina živa, da se razvija i da tamo dolaze turisti, gosti, a da smo mi svake godine sve bolji i bolji, što potvrđuju rezultati”, rekao je Dodik.

On je poručio da “ove godine možda neće biti zime, ali će biti sigurno snijega, tako da će svi koji tamo dođu moći da uživaju u sportu”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da Jahorina u regionu ima najbolji odnos u pogledu kvaliteta i cijene usluga.

“Iza nas su veliki radovi, velike investicije i sa ponosom možemo da kažemo da Jahorina više nikada neće imati problem sa snegom. Mi sada garantujemo 120 dana skijanja jer smo izgradili najnoviji sistem za osnežavanje i tu smo uvezali ceo ski-centar”, rekao je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, na Jahorini je izgrađena i velika akumulacija sa kapacitetom od 75.000 metara kubnih iz koje će se vodom snabdijevati sistem za osnježavanje.

“Izgradili smo sistem vetroustava, novih hiljadu parking mesta, nova dva dečija poligona. Ponosni smo na sve što je urađeno u prethodnih godinu dana”, rekao je LJevnaić.

On je naveo da će na Jahorini biti organizovano i niz pratećih događaja, podsjetivši da je juče potpisan ugovor da ski-pas sa Jahorine važi u svim ski-centrima Slovenije.

“Otvaramo sistem za osnežavanje 1. decembra uz koncert Svetlane Ražnatović”, rekao je LJevnaić, najvivši da će do kraja godine gostovati grupa “Crvena jabuka” kao i Lepa Brena 29. decembra.

On je izrazio zadovoljstvo i što je britanski časopis “Gardijan” uvrstio Jahorinu u top 10 ski-centara u Evropi.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović naglasila je da je uz menadžment Olimpijskog centra za vraćanje starog sjaja Jahorine zaslužna i Vlada Republike Srpske.

“Koliko je menadžment uradio, toliko je Vlada uložila energije, sredstava, tu su svi bili na istom zadatku. Definitivno je Jahorina postala top destinacija i vratila je stari olimpijski sjaj”, rekla je Jovanovićeva.

Među istaknutim javnim ličnostima iz Srbije i Republike Srpske koje su prisustvovale večerašnjoj promociji u Beogradu su direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predstavnici brojnih turističkih agencija, mediji, proslavljeni fudbaler Savo Milošević, ruski akademik Jelena Guskova, Darko Mladić, sin haškog optuženika generala Ratka Mladića, funkcioner SNSD-a Staša Košarac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments