Doder: Preduzeća spremna za zimsku sezonu

0

SOKOLAC  – Preduzeća zadužena za održavanje prohodnosti puteva na području sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije spremna su za zimsku sezonu, za koju bi trebalo da se pripremi i lokalno stanovništvo, rekao je direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.Doder je nakon sastanka sa regionalnim rukovodiocima službi Civilne zaštite istakao da je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ ove godine kvalitetnije provelo tender na kojem je posao dobilo više preduzeća.

Prema njegovim riječima, sela koja su ugrožena snježnim padavinama trebalo bi da obezbijede hranu i lijekove, a potrebno je napraviti spiskove ugroženog stanovništva.

„Građanima se mora poslati jasna poruka da u slučaju velikog snijega i niske temperature moraju čistiti snijeg“, poručio je Doder.

Prema njegovim riječima, Robne rezerve Republike Srpske raspolažu određenim količinama paketa sa hranom, a te količine, posredstvom Vlade, mogu biti pojačane u slučaju potrebe.

„Građani treba da znaju da se u slučaju vanredne situacije ne može automatski pružiti pomoć i doći do svake kuće“, napomenuo je Doder.

Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Predrag Slijepčević rekao je da se ljudstvo mora obučiti kako da naprave heliodrom i na koji način da označe mjesto gdje treba dostaviti pakete sa hranom iz helikoptera.

On je napomenuo da prioriteti u čišćenju puteva, kao i dostavljanju lijekova i hrane moraju biti određeni na nivou lokalnih zajednica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare