Doder i Bederski potpisali memorandum o razumjevanju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milimir Doder i direktor Humanitarne organizacije “Vorld Vižn” Hans Bederski potpisali su danas Memorandum o razumijevanju, koji predviđa uspostavljanje zajedničke saradnje u pružanju podrške ugroženom stanovništvu, posebno djeci i porodicama sa djecom, u uslovima prirodnih i drugih nesreća.

“Dogovorili smo se da sa ovom humanitarnom organizacijom sarađujemo na uspostavljanju i ažuriranju preventivnih mjera zaštite i spasavanja od prirodnih i drugih nesreća u opštinama širom Srpske”, rekao je Doder Srni.

Prema njegovim riječima, memorandum definiše i saradnju na planu informisanja obrazovanja zajednica o preventivnim mjerama zaštite i spasavanja od prirodnih i drugih nesreća, vođenja humanitarnih operacija u situacijama kada prirodne i druge nesreće prouzrokuju opasnost po život porodica sa djecom i gubitke njihove imovine.

On je precizirao da se pomenuta saradnja odnosi na lokalne zajednice u Srpskoj u kojima “Vorld Vižn” provodi svoje programe razvoja područja, a riječ je o mjesnim zajednicama u opštinama Zvornik, Petrovo, Doboj, Čelinac, Kneževo, Kotor-Varoš, Han Pijesak Sokolac i Pale.

“Vorld Vižn” je međunarodna hrišćanska organizacija za pomoć, razvoj i
javno zagovaranje, posvećena radu sa djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu.

“Vorld Vižn”je aktivan u BiH od 1994. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments