Dodatno skraćeno radno vrijeme trgovačkih i ugostiteljskih objekata

0

Od danas je u opštini Pale dodatno skraćeno radno vrijeme trgovačkih i ugostiteljskih objekata odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije o postupanju i ponašanju u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom zbog virusa korona.

Radno vrijeme svim tržnim centrima i trgovačkim radnjama ograničeno je do 17.00 časova, a svim ugostiteljskim objektima, bez obzira na tip, do 18.00 časova.

Opštinski štab za vanredne situacije ističe da postoji mogućnost korigovanja radnog vremena po potrebi i u skladu sa trenutnom situacijom, te upozorava da će subjekti koji ne budu poštovali naredbu o skraćivanju radnog vremena biti sankcionisani u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji Republike Srpske.

Rad je zabranjen noćnim klubovima, svadbenim salonima, sportskim kladionicama, dječijim igraonicama i fitnes centrima.

Sa današnje sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije zatraženo je da osoblje i rukovodstvo paljanskih vrtića obezbijede dodatne mjere na optimalizaciji broja djece koja borave u vrtićima.

Direktorima lokalnih javnih i privatnih preduzeća naloženo je da dodatno angažuju službe za održavanje higijene i preduzmu dodatne mjere na čišćenju i dezinfekciji prostora i preduzeća kojima rukovode.

Takođe, direktorima lokalnih javnih i privatnih preduzeća naloženo je da preduzmu sve neophodne radnje i mjere da se pružanje javnih usluga i dobara u lokalnoj zajednici odvija bez prepreka, na način da se obezbijedi optimalan broj radnika koji rade sa strankama, kao i minimalno rastojanje od jednog metra između korisnika usluga, te kontinuirano čišćenje i dezinfekcija površina koje su izložene stalnom kontaktu sa strankama.

Javnom preduzeću „Komunalno“ Pale naloženo je da izvrši pranje i dezinfekciju gradskih ulica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare