Dobrotvorni bazar za djecu i roditelje sa invaliditetom

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održan humanitarni bazar “Živi zdravo – čuvaj okolinu” na kojem su izloženi proizvodi od recikliranih materijala, a prihodi od prodaje biće donirani Udruženju za djecu i roditelje sa invaliditetom “Vratite nam osmijeh”.

Predrag Šarović, menadžer projekta “Budi prirodno inkluzivan” u okviru kojeg se održava bazar, rekao je Srni da je cilj bazara smanjenje stope diskriminacije djece sa posebnim potrebama i predstavljanje proizvoda od recikliranog i prirodnog materijala koji su kreirani tokom inkluzivnih radionica.

On je dodao je jedan od ciljeva bazara ukazivanje javnosti da se reciklirani i prirodni materijali mogu ponovo upotrijebiti i time smanjiti otpad i ugrožavanje životne sredine.

“Izložene proizvode kao što su nakit, boce, vrećice i ukrasne kutijice zajedno je pravilo šestoro djece sa posebnim potrebama i 12 učenika Gimnazije i srednje stručne škole Istočna Ilidža”, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, proizvode prodaju po simboličnim cijenama od dvije do pet KM, a ko je u mogućnosti može da da i više.

Projekat “Budi prirodno inkluzivan” organizuje Omladinska organizacija “Natura” iz Istočnog Sarajeva u saradnji sa Gimnazijom i srednjom stručnom školom Istočna Ilidža i Udruženjem za djecu i roditelje sa invaliditetom “Vratite nam osmijeh”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments