Dobri rezultati učenika sarajevsko-romanijske regije

0

SOKOLAC – Najbolja atletičarka osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije je Snežana Ćaćić iz Rogatice, najbolji atletičar je Marko Stanišić iz Štrbaca, dok su najbolji atletičar i atletičarka srednjih škola Mihajlo Memedović i Tijana Zekić, oboje sa Sokoca, saopšteno je iz organizacije Regionalnog takmičenja u atletici koje je održano na Sokocu.

Koordinator Malih olimpijskih igara /MOI/ Sarajevsko-romanijske regije Slavica Govedarica rekla je Srni da je najbolja atletičarka Snežana Ćaćić iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice u skoku u dalj /5,07 metara/ osvojila 789 bodova, a najbolji atletičar Marko Stanišić iz Osnovne škole „Boško Buha“ Štrpci, opština Ruzdo, u trci na 100 metara /11,5 sekundi/ 745 bodova.

Najbolja atletičarka Tijana Zekić, učenica Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca u trci na 100 metara /12,6 sekundi/ osvojila je 926 dobova, a najbolji ataletičar iz iste škole Mihajlo Memedović u skoku u dalj /6,19 metara/ 749 bodova.

Ona je dodala da su učenici osnovnih i srednjih škola sarajevsko-romanijske regije danas postigli veoma dobre rezultate i da su prvo i drugoplasirani stekli pravo učešća na Republičkom takmičenju Malih olimpijskih igara u Trebinju 11. maja.

Prema njenim riječima, osim navedenih, među učenicima osnovnih škola najbolji su bili i Mihajlo Kuljanin iz Istočne Ilidže u trci na 800 metara, Sergej Bjelica iz Kasindola u skoku u dalj, Igor Bjelica iz Kasindola u bacanju kugle, Tamara Gogić iz Istočne Ilidže na 800 metara, Kristina LJuboje iz Vojkovića u trci na 100 metara i Jovana Ćirović iz Štrbaca u bacanju kugle.

Govedarica je navela da su među učenicima srednjih škola najbolje rezultate postigli Boriša Cvijetić sa Sokoca u trci na 100 metara, Ivan Ćebić iz Rogatice u bacanju kugle, Vek Elez iz Istočne Ilidže u trci na 1.000 metara, Maja Pandurević iz Istočne Ilidže u trci na 800 metara, Sara Lučić sa Sokoca u skoku u dalj i Dimitrija Rajak iz Rogatice u bacanju kugle.

Regionalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru Malih olimpijskih igara održano je danas na Sokocu učešćem više od 180 takmičara.

Male olimpijske igre za osnovne i srednje škole održavaju se pod pokrovitestvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare