Dobra saradnja sa slovačkim LOT-timom Eufora

0
Dobra saradnja sa slovačkim LOT-timom Eufora

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je danas da je ova opština imala dobru saradnju sa slovačkim LOT-timom Eufora i diplomatskim predstavništvom Slovačke u Sarajevu, koji su u više navrata obezbijedili po 5.000 evra kao pomoć sokolačkom vrtiću.

Bjelica, koji je danas primio u oproštajnu posjetu šefa Euforovog LOT-tima iz Višegrada Mateja Krasa, rekao je da je ta pomoć bila u nabavci neophodne opreme za ovu ustanovu, što je djeci i zaposlenima u vrtiću značilo mnogo.

Bjelica je uvjeren da će dobra saradnja biti nastavljena, pogotovo kada je riječ o energetici.

On je podsjetio da je prošle godine opštinu Sokolac posjetio ambasador Slovačke zajedno sa predstavnicima preduzetnika zainteresovanih za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora na ovim prostorima.

„Očekujemo odgovor i potez resornog ministarstva, a lokalna zajednica je raspoložena da učini sve što bi dovelo do realizacije ove i sličnih ideja“, naglasio je Bjelica.

Šef slovačkog LOT tima u sastavu Eufora u BiH Matej Kras rekao je da je njegova misija u BiH završena i da je danas lokalnoj upravi na Sokocu predstavio novog šefa tima Petera Hlebašku.

„Pohvalio sam saradnju sa načelnikom ove opštine i poželio da ona bude nastavljena. Moja misija trajala je samo godinu dana i to je kratak period , ali mogu reći da su ljudi ovdje veoma prijatni i da nikada nisam imao bilo kakav problem“, istakao je Kras.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare