Dobit u 2016. godini 2,2 miliona KM

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića u 2016. godini dobro je poslovala sa pozitivnim finansijskim rezultatom i ostvarenom ukupnom dobiti od 2.200.000 KM, izjavio je danas predsjednik Kompanije Rajko Dukić.


Dukić je istakao da je dobar rezultat ostvaren uprkos otežanim uslovima poslovanja u prvoj polovini prošle godine.

„U tom periodu imali smo manje cijene, manje isporuke rude, velikih problema u sektoru rudarstva, nepogode, klizišta i drugo, tako da smo prvo polugodište loše poslovali, ali smo ipak uspjeli da godinu završimo uspješno“, rekao je Dukić novinarima u Milićima nakon redovne sjednice Skupštine akcionara „Boksita“.

U „Boksitu“ planiraju da u ovoj godini povećaju obim proizvodnje za 45 odsto.

Dukić je izrazio uvjerenje da će 2017. godina, prema poslovnim pokazateljima iz prvog kvartala ove godine, biti među najuspješnija u istoriji Kompanije.

„Mi radimo odlično. Predviđamo da ove godine imamo povećanje ukupnog prihoda za 45 odsto i da značajno povećamo dobit i investicije“, naveo je Dukić.

On je dodao da je „Boksit“ od početka godine primio 125 novih radnika, te da je u tom periodu uloženo oko 2.000.000 KM u nabavku opreme, prije svega u sektorima rudarstva i saobraćaja.

„Boksit“ u Milićima realizuje nekoliko važnih investicionih poduhvata kao što je izgradnja poslovne zgrade „Drina osiguranja“ i kružnog toka na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz gradsko područje opštine, a danas su „Boksitovi“ građevinci počeli i izgradnju stambene zgrade sa 40 stanova i garažama.

„Sve te poduhvate mi projektujemo, a obezbjeđujemo i najveći dio građevinskog materijala s obzirom da ga mi proizvodimo“, objasnio je Dukić.

Predsjednik Kompanije „Boksit“ posebno je istakao saradnju sa preduzećem „Alumina“ iz Zvornika, kao strateškim partnerom milićke Kompanije, koju je ocijenio kao izrazito dobru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare