Dobit „Šuma Srpske“ 4,8 miliona KM

0

ROGATICA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da se prati poslovanje Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ koje je za devet mjeseci ostvarilo dobit od 4,8 miliona KM.

Radojičić je poslije sastanka sa direktorima Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Radenkom Laketićem i Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ iz Rogatice Miloradom Jagodićem, rekao da je preduzeće „Šume Srpske“ sistem koji zapošljava 4.500 radnika i tako ima i socijalnu funkciju.

On je istakao kako se u kontinuitetu prati i rad pojedinih šumskih gazdinstva, od kojih je „Sjemeć“ jedno od najstabilnijih.

Radojičić je naveo da je „Sjemeć“ izvršilo socijalnu ulogu, budući da je preuzelo jedan dio radnika iz bivšeg preduzeća „Stara Gora“, istakavši i da je od početka godine ostvarilo dobit od 50.000 KM.

Generalni direktor „Šuma Republike Srpske“ Radenko Laketić rekao je novinarima da je ovo preduzeće poslije šest mjeseci pozitivno poslovalo u iznosu od 950.000 KM, a da je za devet mjeseci ostvareno 4,8 miliona KM.

On je napomenuo da u okviru Javnog preduzeća posluje 26 šumskih gazdinstava, od koji su samo tri imala negativno poslovanje – „Birač“, „Panos“ iz Višegrada i „Botin“ iz Nevesinja.

„Šumska gazdinstva u okruženju su ove godine pozitivno poslovala za razliku od prethodnih kada je to bilo negativno i kretalo se od 700.000 i 1,5 miliona KM“, rekao je Laketić.

Jagodić je istakao kako je posjeta predsjednika parlamenta podsticaj ovom preduzeća da do kraja godine ostvari pozitivne rezulatate, naglasivši kako je okosnica razvoja cijele lokalne zajednice.

On je napomenuo da ovo gazdinstvo iz godine u godine uspješno posluje, što je rezultat angažovanja svih 244 zapolena radnika, izvođača pojedinih radova koji se povremeno angažuju u gazdinstvu, kao i 15 drvoprerađivača.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare