Dobit „Boksita“ u 2014. godini 2.033.000 KM

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića ostvarila je u 2014. godini prihod u visini od 50.000.000 KM, koji je za osam odsto veći nego u prethodnoj godini, dok je ostvarena dobit veća za 59 odsto nego u 2013. godini i iznosi 2.033.000 KM.

„Troškovi su u poređenju sa prethodnom godinom bili manji za šest odsto“, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću milićke kompanije.

U „Boksitu“ ističu da posebnu pažnju zavređuje činjenica da je tokom godine investirano oko 9.000.000 KM, od čega 6.000.000 KM vlastitih sredstava, što je četiri puta više nego u prethodnoj godini.

Ulaganjima u savremenu opremu i tehnologiju, navodi se u saopštenju, povećan je obim proizvodnje u pojedinim sektorima.

U sektoru „Proizvodnja hrane“ povećana je proizvodnja konzumnih jaja za 20 odsto, u sektoru „Saobraćaj“ proizvodnja je veća za 15 odsto, dok je u sektoru „Drvoprerada“ proizvodnja namještaja veća za 30 odsto.

„Time su stvoreni uslovi za dugoročnu i profitabilnu proizvodnju u sektoru `Rudarstvo`, kao i drugim sektorima, što će doprinijeti sigurnijoj i stabilnijoj poziciji Kompanije na tržištu u narednom periodu“, saopšteno je iz „Boksita“.

U saopštenju se napominje da su ovako dobri proizvodni i finansijski rezultati postignuti bez obzira na probleme koji su se javljali tokom godine.

„Oni su posebno bili izraženi u sektoru „Rudarstvo“ zbog nepogoda, klizišta i poplava, odnosno u sektoru `Saobraćaj` zbog mjera po pitanju dozvola za međunarodni prevoz, kao i drugih problema u vezi sa tržištem“, navedeno je u saopštenju.

U „Boksitu“ ističu da je u 2014. godini broj zaposlenih u ovoh kompaniji povećan za 14 odsto, odnosno za 76 radnika, te da su neto primanja bila veća za tri odsto nego u 2013. što je, kako je istaknuto, rezultat poslovne politike Kompanije da se prioritet da ulaganjima u investicije i razvoj, umjesto u ličnu potrošnju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare