Do sada upisano 556 učenika prvog razreda

0
Arhivska fotografija

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u 2023/2024. školskoj godini do sada je upisano 556 učenika, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Berjanova je navela da je u Osnovnoj školi /OŠ/ „Pale“ upisano 98 učenika prvog razreda, a u OŠ „Srbija“ na Palama 62, od kojih dva učenika u područnom odjeljenju u Podgrabu.

Prema njenim riječima, u OŠ „Mokro“ upisano je 27 prvačića, što je za sedam učenika više nego prošle godine.

U sokolačkoj osnovnoj školi do sada su upisana 73 prvačića.

„U OŠ `Sveti Sava` u Istočnom Novom Sarajevu upisana 132 đaka prvog razreda, od kojih 127 u centralnoj školi i pet u područnoj školi u Tilavi“, navela je Berjanova, napominjući da je na području Istočne Ilidže u tri osnovne škole do sada upisano 158 učenika prvog razreda.

Ona kaže da je u OŠ „Petar Petrović NJegoš“ u Istočnoj Ilidži upisano 76 učenika prvog razreda, u OŠ „Jovan Dučić“ u Kasindolu 46, što je za 10 učenika više nego prošle godine, dok je u OŠ „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima upisano 36 prvačića.

„U OŠ `Sveti Sava` u Trnovu u prvi razred upisano je šest učenika, od kojih pet u centralnu školu i jedan u područno odjeljenje u Kijevu“, dodala je Berjanova.

Ona je podsjetila da je u prethodna tri mjeseca realizovana pripremna nastava za buduće prvačiće, kao i ljekarski pregledi i testiranja koja prethode upisu.

„Vjerujemo da će do kraja avgusta broj upisanih učenika na području grada biti nešto veći“, napomenula je Berjanova.

(www.palelive.com/Srna/Foto: Arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare