Do sada upisano 536 prvačića

2

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u školsku 2021/2022. godinu do sada je upisano 536 učenika, što je za oko 50 prvačića više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Ona je dodala da se upis učenika ove godine odvija u otežanim uslovima, zbog epidemiološke situacije, a konačan broj upisanih biće poznat krajem avgusta.

Berjanova je navela da su u Osnovnoj školi „Pale“ do sada upisana 82 đaka.

„U Osnovnoj školi `Srbija` na Palama upisano je 69 učenika prvog razreda, što je za oko 30 učenika više nego prošle godine u ovom periodu. U Osnovnoj školi `Mokro` do sada je upisano 16 prvačića“, istakla je Berjanova.

U sokolačkoj osnovnoj školi do danas je upisano 86 prvačića, dok je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu do sada već upisan 141 učenik prvog razreda.

„U Osnovnoj školi `Petar Petrović NJegoš` u Istočnoj Ilidži upisano je oko 70 učenika, u Osnovnoj školi `Jovan Dučić` u Kasindolu 30 učenika, au u Osnovnoj školi `Aleksa Šantić` u Vojkovićima do sada su evidentirana 34 prvačića“, istakla je Berjanova.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Trnovu u prvi razred upisano je osam učenika.

Berjanova napominje da će testiranje učenika biti organizovano kada se steknu uslovi za obavljanje ljekarskih pregleda za djecu.

Ona je dodala da je u Domu zdravlja Pale veći broj učenika već obavio ljekarski pregled, ali da to još nije završeno na Sokocu, Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu.

„Zbog aktuelne epidemiološke situacije, pripremna nastava za buduće prvačiće nije organizovana, osim za djecu koja pripremnu nastavu imaju u vrtićima“, podsjetila je Berjanova.

Prema njenim riječima, na području Istočnog Sarajeva osnovnu školu trenutno pohađa 5.060 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Na Palama 160 prvačića, u dvije ,,donje“ opštine 270. Prošle godine Pale oko 200 prvačića, Novo Sarajevo i Ilidža oko 300. Bolje da se gradski ,,oci“ oko toga zabave.

Daleko najveće smanjenje djece i uopšte stanovništva u posljednjih nekoliko godina je u Palama! Kakva vlast, takvo i stanje u opštini!