Do sada upisano 490 prvačića

0
Osnovna škola Pale

ISTOČNO SARAJEVO – Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovnih škola u školsku 2019/2020. godinu do sada je upisano 490 učenika, što nisu konačni podaci jer će upis trajati do kraja avgusta, rekla je Srni samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Berjanova je navela da je zaključno sa prošlom sedmicom na području Istočne Ilidže upisano ukupno 150 đaka, od kojih 87 u Osnovnu školu /OŠ/ „Petar Petović NJegoš“, 36 u OŠ „Jovan Dučić“ i 27 u OŠ „Aleksa Šantić“.

U OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu upisano je 113 prvačića.

U OŠ „Srbija“ na Palama upisano je 50, u OŠ „Pale“ 70, a u OŠ „Mokro“ 17 prvačića.

„U OŠ `Sveti Sava` u Trnovu do sada je upisano devet prvačića. S obzirom na to da su u istom periodu prošle godine u toj školi bila upisana samo dva učenika, možemo reći da u Trnovu bilježimo porast broja upisanih učenika, što je veoma značajno za tu malu opštinu“, istakla je Berjanova.

Ona je dodala da je na Sokocu do sada upisano 75 prvačića, što je, za sada, manji broj u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo formirano i odjeljenje više.

Berjanova je navela da se u svim osnovnim školama na području grada bilježi približan broj upisanih učenika kao i prošle školske godine.

„Očekujemo da će broj upisanih učenika do početka školske godine biti oko 550, što je, na osnovu podataka iz prethodnih godina, prosječan broj upisanih prvačića na području Istočnog Sarajeva“, kaže Berjanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare