Do sada prikupljeno 1.900 KM za odjeljenje ginekologije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija Mladih Mitropolije dabrobosanske prikupila je do sada 1.900 KM u humanitarnoj akciji za Odjeljenje ginekologije i akušerstva Bolnice Istočno Sarajevo.

Član Mladih Mitropolije dabrobosanske Nemanja Močević rekao je Srni da je cilj ove akcije prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu aparata za kardiotokografiju /CTG/ koji služi za praćenje vitalnih parametara fetusa, odnosno eventualne ugroženosti tokom trudnoće i neposredno prije porođaja, koji je trenutno neophodan ovom odjeljenju.

Močević je istakao da je vrijednost CTG aparata 3.500 do 4.000 KM.

On je dodao da su određene institucije obećale da će pomoći ovu akciju i izrazio nadu da će biti prikupljena potrebna sredstva.

Močević je istakao da će sutra u 12.00 časova Dječiji centar „Bubamara“, Moto-klub „Long rajder“ i opštinski odbor Crvenog organizovati na paljanskom šetalištu humanitarnu akciju pod nazivom „Potraga za Djedom Mrazom“, uz prigodan program, a sva prikupljena sredstva daće za kupovinu CTG aparata.

On je podsjetio da je akcija počela početkom decembra i završava se 5. januara, na Badnji dan, nakon čega će posjetiti Odjeljenje ginekologije i akušerstva Bolnice Istočno Sarajevo i uručiti im sredstva.

Mladi Mitropolije dabrobosanske pozivaju zainteresovane i humane ljude, iz Republike Srpske i šire, da se pridruže humanitarnoj akciji. Mogu se javiti Nemanji Močeviću na broj telefona 065-706-574 i Nebojši Kolariću na broj telefona 065-627-114.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare