Do kraja godine otvaranje pogona „Jugoteksa“

1

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević i vlasnik firme za proizvodnju zaštitne odjeće „Jugoteks“ iz Smedereva Dejan Ristić potpisali su danas ugovor o otvaranju pogona u Milićima, u kojem će biti zaposleno 25 žena.

Lazarević je naveo da je opština Milići obezbijedila prostor od 486 metara kvadratnih, koji je potrebno adaptirati da bi bili obezbjeđeni odlični uslovi za rad.

„Opština će učestvovati sa 40.000 KM, a to su sredstva koja ćemo obezbijediti za uređivanje prostora i obuku radnika“, rekao je Lazarević novinarima.

On je naglasio da je opštini Milići bitno da investitori dolaze u tu lokalnu zajednicu.

„Kada ljudi imaju siguran posao oni će i ostati na ovim prostorima, jer im se obezbjeđuje egzistencija“, rekao je Lazarević.

Ristić je istakao da se pogon u Milićima otvara s ciljem razvoja ovog dijela Republike Srpske i davanja doprinosa učvršćivanju saradnje Srbije i Srpske.

„Za početak zaposlićemo 25 žena koje će proći obuku na mašinama. Proizvodnja u pogonu u Milićima trebalo bi da počne do kraja godine“, najavio je Ristić.

Firma „Jugoteks“ iz Smedereva jedna je od većih proizvođača zaštitne odjeće u Srbiji i veliki izvoznik u Republiku Srpsku i zemlje EU. Godišnje proizvede više od 360.000 komada radne i specijalizovane zaštitne odjeće, a zapošljava 120 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da li ćemo ikad dočekati na Palama da se otvori neka fabrika, da se neko zaposli…