Do kraja godine očekuju se pripreme za proizvodnju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je da se nada da će brzo biti završeno prenošenje pokretne imovine preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ i da će do kraja godine početi pripreme za obnavljanje proizvodnje.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske, zajedno sa Sindikatom, Poreskom upravom i svim ostalim partnerima uspjela na licitaciji da proda imovinu preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ ruskom partneru za 7.600.000 KM.

Ćosić, koji je aktivno bio uključen u aktivnosti oko RAOP-a, izrazio je zadovoljstvo i nadu da će dvije ruske firme, posredstvom zajedničkog preduzeća „Elektroinženjering“, u narednih mjesec dana realizovati transfer novca iz Rusije i izvršiti kupovinu nepokretne imovine.

Ćosić je naglasio da je juče razgovarao sa predstavnicima ruskih kompanija „Vektor plus“ i „Ker inženjering“ i oni su dali čvrste garancije da će za tri-četiri mjeseca pokrenuti sve aktivnosti, pa da će početi i sa proizvodnjom.

„Imajući u vidu situaciju u kojoj se RAOP nalazio, ovo je optimistično za samo preduzeće, ali mnogo znači i za lokalnu zajednicu i stanovništvo koje je tu zaposleno“, istakao je on.

Predsjednik Sindikata RAOP-a Siniša Milošević rekao je juče da je konačno pozitivno riješena agonija RAOP-a.

„Prodajom je ostvareno nekoliko ciljeva koji su nam bili bitni, a to je da jedan dio radnika ode u penziju, shodno tome što je Poreska uprava Republike Srpske namirila svoja potraživanja i što je svim radnicima povezan radni staž“, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, cilj je bio da se očuva industrijska proizvodnja u Istočom Sarajevu i da se sačuva RAOP da ne bi otišao u stečaj, jer bi se time sve ugasilo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare