Do kraja februara sporazum o saradnji ETF-a i japanskog Univerziteta Gunma

0

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Fakulteta nauke i tehnologije Gunma Univerziteta u Maebašiju u Japanu dogovorili su potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije visokoškolske institucije, koje će biti realizovano do kraja februara.

Predstavnici ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu su tokom radnog sastanka sa predstavnicima Nacionalnog Gunma Univerziteta u Maebašiju u Japanu razgovarali o razmjeni studenata i akademskog osoblja, ali i zajedničkim projektnim aplikacijama i definisanju okvira za naučnu saradnju.

U ime Gunma Univerziteta sa dekanom ETF-a u Istočnom Sarajevu Božidarom Popovićem i prodekanom za nastavu Srđanom Lale razgovarali su prorektor Hidejuki Itabaši /Hideyuki Itabashi/ i rukovodioci Departmana za Elektroniku i informatiku.

Posjeta je organizovana juče posredstvom Ambasade BiH u Japanu, a sastanku je prisustvovao i ambasador Siniša Berjan, saopšteno je iz ETF-a.

U saopštenju se dodaje da je tokom ovo posjete razgovarano i o pružanju podrške međunarodnoj vidljivosti Simpozijuma „Infoteh Jahorina“, a predstavnici ETF-a su posjetili i laboratorije za vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost.

Predstavnici ETF-a boraviće u Japanu do 4. februara.

Predstavnici ETF-a i Šinšu Univerziteta iz Japana o nastavku saradnje

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Šinšu Univerziteta u gradu Naganu u Japanu razgovarali su danas o nastavku saradnje, a japanski profesori izrazili su želju da učestvuju u radu Simpozijuma „Infoteh-Jahorina“.

Prilikom posjete dogovoreno je i usaglašeno potpisivanje sporazuma o saradnji ETF-a i Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Fakulteta inženjerskih nauka Šinšu Univerziteta, kojim su definisane različite aktivnosti koje obuhvataju razmjenu studenata i akademskog osoblja i naučnoistraživačku saradnju.

Dekan ETF-a u Istočnom Sarajevu Božidar Popović, prodekan za nastavu Srđan Lale i ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan boravili su na radnom sastanku sa predstavnicima Šinšu Univerziteta u gradu Naganu u Japanu.

U ime Šinšu Univerziteta sastanku su prisustvovali prorektor Jošihiko Amano /Yoshihiko Amano/, dekan i zamjenik dekana, kao i rukovodioci departmana Fakulteta inženjerskih nauka, saopšteno je sa ETF-a.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i prestižni Šinšu Univerzitet iz Japana, koji spada u 1.000 najboljih univerziteta u svijetu, posredstvom Ambasade BiH u Japanu prethodno su potpisali u aprilu prošle godine sporazum o saradnji na period od pet godina.

U saopštenju se dodaje da je ova izuzetno respektabilna japanska visokoškolska ustanova sa pet kampusa, osnovana davne 1949. godine, a nekoliko godina zaredom je proglašavana najboljim ekološkim japanskim univerzitetom.

Predstavnici ETF-a u Istočnom Sarajevu i Fakulteta nauke i tehnologije Gunma Univerziteta u Maebašiju u Japanu juče su tokom radnog sastanka dogovorili potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije visokoškolske institucije koje će biti realizovano do kraja februara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare