Do decembra na Sokocu tri fabrike peleta i posao za 60 radnika

0

SOKOLAC – Do decembra bi u opštini Sokolac trebalo da budu otvorene tri fabrike peleta u kojima bi bilo zaposleno 60 radnika.

Uvidjevši kolika je potražnja za peletom, sokolački privrednici odlučili su da pokrenu fabrike za proizvodnju i plasiranje peleta, a predstavnici Opštine im daju svu pomoć i podršku, izvijestila je RTRS.

Naše mišljenje je da takva tri pogona mogu da egzistiraju na području opštine Sokolac s obzirom na sječivi etat koji je raspoloživ na našoj opštini. Prema procjenama, 30 odsto tog etata predstavlja drveni otpad koji može da se koristi za proizvodnju peleta koji do sada nije bio iskorišten, kaže Mitar Pržulj, načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Opštine Sokolac.

Tri fabrike će zapošljavati 60 radnika, a proizvodiće 60.000 tona peleta godišnje. Povećanjem proizvodnje otvoriće se mogućnost za nova radna mjesta.

Vlasnici fabrika još ne žele pred javnost jer, kako kažu, pričat će kad pokrenu pogone.

U opštini Sokolac navode da su vrata investicijama otvorena.

Stvaramo uslove da otvorimo prostor za nove investicije i sigurno smo ohrabrili jedan broj naših sugrađana da krenu s ulaganjem u našu sredinu, kaže Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac.

Strategijom opštine Sokolac planirano je otvaranje 1.500 novih radnih mjesta, a osim fabrika za obradu drvenih sortimenata njome je, između ostalog, predviđeno i otvaranje etno-sela i podrška poljoprivrednoj proizvodnji.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare