Do 22. juna zabranjeno okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu

3

Republički štab za vanredne situacije do 22. juna zabranio je sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, s ciljem prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva.

Do 22. juna ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 23.00 časa, te se zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Osim Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na virus korona pozitivan.

Ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz pozitivan, i to Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na lokaciji – stara pulmologija, te domovima učenika u Bijeljini, Trebinju i Doboju.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o izmjeni Zaključka o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su Studentski centar „Nikola Tesla“ Banjaluka – Paviljon jedan i Paviljon dva, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici, Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti“, https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Dok je tokom dana Trg i šetalište puno naroda, djece i starijih, oko desetak tinejdžera svakodnevno jurca biciklima u punoj brzini. Pravo je čudo da se još nije desio ozbiljniji incident. Međutim, pitanje je trenutka kada će se dogoditi.
Nigdje na pješačkim zonama i trgovima nije dozvoĺjena vožnja biciklima, osim što je u Palama.
Nadležni, nažalost, ništa ne preduzimaju da spriječe ovakvu pojavu!

A i golubovi samo piče, ne gledaju

Ma ja, u kafanama na Koranu svako vece 49 ljudi