Do 10. marta isplata zaostalih obaveza prema radnicima „Nove Romanije“

0
Do 10. marta isplata zaostalih obaveza prema radnicima
СОКОЛАЦ, 2. МАРТА /СРНА/ - Фирма "Хамдо груп" која ради у закупљеним производним погонима "Нове Романије" на Сокоцу почеће са примарном и финалном производњом средином марта.

SOKOLAC – Firma „Hamdo grup“ koja radi u zakupljenim proizvodnim pogonima „Nove Romanije“ na Sokocu počeće sa primarnom i finalnom proizvodnjom sredinom marta, kako je i najavljeno početkom ove godine, a četvrta i posljednja rata zaostalih obaveza iz prethodnog perioda prema radnicima „Nove Romanije“ biće izmirena do 10. marta.

Izvršni direktor za proizvodnju u ovoj firmi Petko Vukojičić rekao je Srni
da firma izmiruje svoje obaveze i da je isplatila plate zaposlenim radnicima za februar.

„Firma `Hamdo grup` je do sada izdvojila više od 1.500.000 KM na ime zaostalih obaveza prema radnicima `Nove Romanije`“, naveo je Vukojičić.

Prema njegovim riječima, nakon uplate ugovorenih obaveza prema radnicima, firma će uplatiti zaostale obaveze prema fondovima, povezati radni staž i izmiriti obaveze prema Poreskoj upravi Republike Srpske.

Vukojičić je rekao da se u protekla dva-tri mjeseca radilo na pripremi proizvodnih pogona u primarnoj i finalnoj preradi drveta i da je sada sve spremno za novi početak.

„U završnoj je fazi montaža šest sušara i jedne parionice, vrijednih više od 400.000 KM, ukupnog kapaciteta 700 metara kubnih rezane građe za finalnu preradu“, naveo je Vukojičić, dodajući da su loši vremenski uslovi u protekla dva mjeseca onemogućili prorez građe i druge poslove u preradi drveta.

Prema njegovim riječima, firma će u finalnom pogonu sredinom marta početi izradu greda, prozora, vrata i ostalih finalnih proizvoda, a iz tog kruga se neće otpremati sirova rezana građa.

„Sve što obezbijedimo na stovarištu za građu biće prerađeno u ovim pogonima i to je pozitivna strana našeg truda i rada na pripemi proizvodnje“, rekao je Vukojičić.

Ugovoru o zakupu proizvodnih pogona na deset godina, između Akcionarskog društva za preradu drveta „Nova Romanija“ i firme „Hamdo grup“ Sokolac sklopljen je 19. septembra 2017. godine, a zakupac se obavezao da će u prvoj godini zaposliti oko 100 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments