Đokoviću plac na Jahorini

18
Skupština opštine Pale dala je saglasnost za izradu studije o tehničkoj izvodljivosti i ekonomskoj opravdanosti snabdijevanja Pala prirodnim gasom kroz realizaciju projekta magistralnog gasovoda Sarajevo-Goražde, te dodijelila plac srpskom teniseru Novaku Đokoviću na Jahorini.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je priča o gasifikaciji ušla u početnu fazu, da će studija biti rađena zajedno sa preduzećima „Gas promet“ sa Pala i „Bh gas“ iz Sarajeva s obzirom na to da je u toku inicijativa za dovođenje gasa u Goražde.

„Mi imamo tu šansu koju vidimo jer prolaskom prirodnog gasa kroz Pale, odnosno tranzitnog voda možemo da se priključimo i koristimo gas za grijanje domaćinstva. Najvažnije je da ga koristimo kao ekološko gorivo za Jahorinu, a riječ je o kapitalnom projektu koji ne može biti brzo završen“, pojasnio je Jugović.

On ističe da je cilj gasifikacija opštine Pale s obzirom na to da je Jahorina turistička planina, a na Palama će se baviti više turizmom nego teškom industrijom, tako da im je gas koji je ekološki čisto gorivo neophodno.

Prema njegovim riječima, odbornici su jednoglasno usvojili odluku o dodijeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Plac se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Jugović je podsjetio da se pored polazne stanice gondola nalazi i ski-staza koja nosi Novakovo ime.

„U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine“, rekao je Jugović.

On je objasnio da je bilo neophodno da se usvoji ova odluka, kako bi bio pripremljen i ugovor kod notara, te istakao da će Novak posjetiti Jahorinu kada budu završene sve pravne stvari oko prenosa vlasništva ovog placa na porodicu Đoković i tada će mu biti uručen ugovor o vlasništvu.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica kaže da je dnevni red sjednice bio obiman sa 45 tačaka, ali da su donesene odluke koje se odnose na buduću izgradnju i napredak ove lokalne zajednice.

On je dodao da Skupština opštine podržava inicijativu za gasifikaciju Pala jer će na taj način ostaviti čistu sredinu u opštini, okolini i na Jahorini.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić ističe da su danas učinili dobru stvar kada su jednoglasno podržali dodjelu placa teniseru Novaku Đokoviću na Jahorini.

„To dokazuje da smo spremni da prepoznamo ono što je dobro. Mnogo znači to ime koje se nekim dijelom već i nalazi na Jahorini, jer je Novak dozvolio da ski-staza nosi njegovo ime i to je sigurno nešto što daje dodatno na ozbiljnosti ovom ski-centru“, navodi Tošić.

Na sjednici Skupštine opštine Pale usvojena je odluka o informaciji o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine na području opštine u 2019. godini, stanju u oblasti turizma, kao i inicijativa odbornika DNS-a Marka Kubatlije za izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Aprilskog rata 1941. godine i četničkih jedinica iz Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)
Pretplati se
Obavijesti me o
18 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Koja slučajnost. Nevjerivatno! Ja danas na Vracama sretoh Djokovica, ode uz Trebevic. Kad neko kaže cuda se ne desavaju.

Odlična predizborna priča o gasifikaciji Pala i Jahorine, kao što se pred svake izbore priča i obećava nova toplana! A od svega nema ništa.

wunderbar

Шта хоћеш да кажеш?

Prvo mu oduzeli onaj sto su mu dali, pa on zaobisao Pale u sirokom luku, pa mu onda dali naprasno novi ne bi li u toku svog obilaska Federacije navratio i kod nas. Jadno. Jadno. Jadno.

„… i to je sigurno nešto što daje dodatno na ozbiljnosti ovom ski-centru“

Mnogo su ozbiljni, odgovorni i profesionalni.

To je toliko ozbiljno da mi dodje da se use**m da prostis. Kakvi sitnicarski i hinjski potezi, sa obe strane. A vala i Djokovic vegunjara mora da obidje piramide u Visokom ne bi li se nakupio pun raznoraznih energija i pozitivnih i negativnih dziglo-quraca-palaca.

Шта је јадно, није јадно кад наштелиш себи плац?

Kakve veze ovaj Kubatlija i njegov prijedlog za jeftine politicke poene imaju sa Novakom Djokovicem i placevima na Jahorini? Sto onaj doktor elektricar ne da Novaku plac, svakako ga je dobio bud-zasto?

хахаха доктор електричар, е ова ти је добра!

ovaj doktoriro za sve od betonskog bloka do struje, onaj zavrsio dif isto sve moze i sa difom, onaj na sokocu zavrsio valjda fakultet za sokolacku politiku i odma isto sve moze, nema problema braco… koliko stvari moze kod nas mi prosto zivimo u jednom prosperitetu svega….

Seaman potez Jugovica a jos sramniji Djokovica.
Bar je trebao ovo rijesiti preko vlasti iz BL prije nego je dosao u SA I famozno Visoko.Ovako ispada da se po sujeti I parama puno ne razlikuju ni Djokovici od politicare.Za narod nije nikoga briga.Taj isti narod na ovim krajevima Djokovic nije udostojio posjete,iako se zna da ga ljudi vole,ipak su sujeta I novac jaci.
A srpstva svima puna usta! FUJ!!!

sraman potez i pdpovaca da bi se oprali morali su se pridruziti hehehe

Кад већ тако олако општина дијели плацеве, могао је један и да се прода, а да рецимо новац иде у добротворне сврхе и да се лијече наши обољели суграђани. Душа ме боли кад видим позната лица на плакатима за хуманитарну помоћ, а једна једина особа може да се излијечи од новца једног аута паљанских функционера.

ovi bar daju djokovicu, oni su davali sami sebi 🙂

Ovdje se samo daje nista se ne placa izgleda.

Čitam komentare i ne vjerujem. Valjda je Đoković veći da ne kažem šta ako njemu treba da se poklanja zemlja iz opštine koja ima budžet ko njegov mjesečni prihod. A što se tiče aktuelnih vlasti, ništa bolje nisam očekivao, međutim prošli su bili malo gori, oni nisu davali ni Đokoviću nego uzimali sami sebi. Bolje i Đoković nego i bez Đokovića, ja to tako gledam.

Prosli su i dali Djokovicu ali ovo je sramota.
Sta ima njemu da se daje plac,covjek ima milijarde i sta li ovi indijanci misle da ce dobiti sa ovim.Pored “milion” kvadrata stambenog prostora koji se gradi na Jahorini da i Djokovic doda svojih 500-600 kvadrata za ekskluzivnu klijentelu.To bi bila ideja?
Da li ce neko sa nekom vizijom doci na vlast na ovim Palama a ne samo ove sitne sicardzije i poluoismeni kvaziintelektualci.