Đokić: Prioritet zapošljavanje

0

NOVO GORAŽDE – Vlada Republike Srpske nastaviće da pomaže opštinu Novo Goražde, a prioritet je stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, ali i pokretanje projekata zapošljavanja, rekao je Srni ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić. „Porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje su bile pogođene decembarskim poplavama iz pretprošle godine smjestićemo u stambenu zgradu u Kopačima, administrativnom sjedištu opštine“, istakao je Đokić i dodao da je zadovoljan brzinom gradnje ovog objekta, koji će ubrzo biti useljiv.

On kaže da je podrška izgradnji ove zgrade potvrda nastojanja Vlade Srpske da opština Novo Goražde razvija.

Načelnik opštine Novo Goražde Dalibor Nešković istakao je da ova lokalna zajedinca očekuje pomoć Vlade Republike Srpske za pokretanje projekta zapošljavanja.

„Sa ministrom Đokićem sam razgovarao o proširenju proizvodnih kapaciteta u Fabrici za proizvodnju žice Novo Goražde.Ulaganjem u ovu fabriku omogućili bismo i otvaranje novih radnih mjesta“, kaže Nešković.

Novo Goražde je izrazito nerazvijena opština u kojoj većinom žive povratnici, uglavnom nezaposleni.Stanovnici ove opštine su krajem 2010. godine pretprpjeli veliku štetu od poplava nakon izlijevanja Drine zbog čega su kao jedan od prioriteta postavili izgradnju potpronih zidova i odvodnih kanala.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, nakon Novog Goražda, posjetiće opštinu Višegrad.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare