Đi: Što više Kineza da posjeti Pale

0

Ambasador Kine u BiH Đi Ping rekao je večeras, nakon sastanka sa načelnikom paljanske opštine Boškom Jugovićem, da je cilj da što više kineskih turista posjeti Pale, kao i da Kinezi pokreću svoj biznis u ovoj lokalnoj zajednici.

„Naš zajednički interes je da povećamo ekonomsku i trgovinsku saradnju između Kine i opštine Pale, kao i da se ojača kulturna saradnja i razmjena ljudi“, rekao je Đi.

On je zahvalio za gostoprimstvo, istakavši da mu je ovo treći susret sa Jugovićem, sa kojim je večeras razgovarao o unapređenju saradnje Kine i opštine Pale.

Jugović je naveo da su tokom razgovora o privrednoj saradnji konstatovali da će predstavnici Kine učestvovati i na narednom Ekonomskom forumu na Jahorini.

On je rekao da se Kinezi zanimaju za razvoj turizma, a posebno za Jahorinu koja je sve atraktivnija i za kineske turiste.

Jugović je najavio da će Đi Ping  prisustvovati otvaranju manifestacije „Dani kineskog filma u Republici Srpskoj“, koju organizuje Kinoteka Republike Srpske u saradnji sa Ambasadom Kine u BiH i Kineskim filmskim arhivom iz Pekinga.

„To pokazuje da opština Pale ima potencijale i, zahvaljujući Filozofskom fakultetu i Odsjeku za kineski jezik, njeguje to prijateljstvo sa kineskim narodom“, naveo Jugović i dodao da će to opština Pale iskoristiti za dodatnu saradnju i zahvalio kineskom ambasadoru za uzvratnu posjetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare