Djed Mraz podijelio paketiće poletarcima

0

MILIĆI – Djed Mraz, kojem su milićki mališani proteklih dana pisali pisma puna želja, podijelio je danas u Obdaništu „Poletarac“ u Milićima novogodišnje paketiće, koji su poklon odbornika u lokalnom parlamentu Slavka Šarca.

Direktor Obdaništa LJubinka Savić izjavila je Srni da su na poklon dobili 63 paketića, a danas je u obdaništu bilo 57 djece, koja su sa iznenađenjem i oduševljenjem dočekala Djeda Mraza, koji ih je obradovao slatkišima i igračkama.

„Djeca su, osim pisanja pisama, učila pjesmice, pravila novogodišnje ukrase, kitila jelku. Bili su baš aktivni, kao i svake godine pred praznike“, izjavila je Savićeva.

Ona je naglasila da su srećni što tokom epidemije niko od djece koja borave u ovom obdaništu nije bio zaražen virusom korona i što su sve aktivnosti uspješno realizovane.

„Spremamo završni obračun i možemo reći da nam godina nije bila toliko loša, ali ni dobra kao prošla. Nismo radili u aprilu, pola maja, u junu je bio manji broj djece, ali s obzirom na to da smo budžetski korisnici, sav teret ove situacije sa virusom snosiće opština“, pojasnila je Savićeva.

Savićeva je rekla da je u prošloj godini obdanište zaradilo 50.000 KM, a u ovoj godini im je kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske donirao 30.000 KM za zamjenu stare i dotrajale stolarije.

„Zahvalni smo svim donatorima, jer osim materijalne vrijednosti, daleko više nam znači da nas neko uvažava, da poštuje naš rad, jer djeca su naša budućnost i najbolja investicija“, izjavila je Savićeva.

Obdanište „Poletarac“ neće raditi do 15. januara, jer su ranije sprovedene analize pokazale da tokom praznika u toj ustanovi boravi najviše petoro djece, a grijati prostor od 500 metara kvadratnih iziskuje dodatna finansijska sredstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare