Djeci u vrtiću predstavljen džudo

0

ZVORNIK – Članovi zvorničkog DŽudo kluba „Srpski soko“ predstavili su danas djeci u vrtiću „Naša radost“ u Zvorniku sport kojim se bave.

Trener Dane Pepić rekao je novinarima da je današnja prezentacija prva ove vrste i da je cilj da se što više djece animira da se bave sportom.

„S obzirom da se dešavaju mnoge negativne pojave, smatramo da sport treba da bude prioritet u njihovom odgoju i društvu u cjelini. Želimo da im približimo džudo, koji će za početak biti prilagođen njihovim godinama, a ono što je bitno je da se počne raditi od najmanjeg uzrasta“, rekao je Pepić.

Pepić je naveo da je DŽudo klub „Srpski soko“ prvi put ove godine počeo da radi sa grupom koju čine predškolska djeca.

DŽudisti „Srpskog sokola“ i sutra će imati prezentacije u vrtiću, a naredne sedmice planiraju da posjete i zvorničku Osnovnu školu „Sveti Sava“.

Direktor vrtića Vukomir Stanković rekao je da se prezentacije održavaju u okviru akcije „Sport u vrtiću“.

„Cilj je da se djeca u najranijoj mladosti animiraju za bavljenje sportom i da žive zdravim načinom života. U narednom periodu ovakav vid saradnje biće ostvaren i sa drugim sportskim klubovima u gradu“, najavio je Stanković.

Savjetnik načelnika opštine Zvornik za sport, nevladine organizacije i mlade Ognjen Pavlović rekao je da opština uvijek podržava projekte koji imaju za cilj kvalitetnije odrastanje djece i život mladih.

„Pored svih loših uticaja koji danas imamo, ovo je način da djecu sklonimo sa ulice i da ih okrenemo pravim vrijednostima. Sport je jedan od najboljih načina za to i opština će uvijek podržavati razvoj sporta“, rekao je Pavlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare