Djeci predočena njihova prava

0

FOČA – U Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ u Foči danas je u organizaciji Ombudsmana za djecu Republike Srpske, a povodom Nedjelje djeteta, održana radionica o dječijim pravima na kojoj su mališani upoznati sa nekima od njihovih prava – pravom na igru, druženje, školovanje.

Oni su na radionici ukrašavali balone, ispisivali i ukazivali na svoja prava, a sutra će ih, nakon šetnje kroz grad, pustiti prema nebu.

Savjetnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Dragica Radović rekla je novinarima da je ovogodišnji slogan „Dječiji svijet-moj svijet“ ujedno poziv svim institucijama i službama da prepoznaju potrebe djece, te da svojim aktivnostima učine sve da se dječija prava poštuju, kako je i predviđeno Konvencijom o pravima djece.

„Dječija prava nisu ništa drugo nego njihove potrebe, koje oni moraju zadovoljiti na svom putu odrastanja. Mi stariji smo tu da bismo djeci obezbijedili ostvarenje njihovih potreba“, navela je Radovićeva.

Ona je istakla da će aktivnosti tokom Nedjelje djeteta biti usmjerene i na poboljšanje društvenog položaja djece i omladine sa smetnjama u razvoju, promociju jednakih mogućnosti i sprovođenje aktivnosti na ravnopravnom učestvovanju lica sa invaliditetom u svim oblastima života.

Nedjelja djeteta obilježava se od 2. do 8. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare