Д‌јеци подијељено 50 пари скија

0

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ Дејан Љевнаић подијелио је данас на Јахорини 50 пари скија д‌јеци узраста од шест до 18 година, у оквиру акције „Хиљаду скија за нашу д‌јецу“.

Љевнаић је рекао новинарима да је примарни циљ акције да д‌јецу врате природи, спорту и да стекну здраву навику.

„Олимпијски центар посљедњих неколико година улаже значајне напорне за које се надамо да ће у друштво вратити праве вриједности, а то је љубав и поштовање према свим благодатима које нам природа пружа, као и алтернативно бављење спортом“, истакао је Љевнаић.

Он је додао да настављају са акцијом „Хиљаду скија за нашу д‌јецу“ у оквиру које је до сада 650 д‌јеце добило своје прве скије, те позвао и остале малишане да се прикључе акцији.

Према његовим ријечима, ово је корак према остварењу визије Олимпијског центра у којој ће сва д‌јеца из региона имати једнаке могућности да се баве овим прелијепим спортом.

Љевнаић је поручио да укључивање младих у спорт и скијање пружа д‌јеци прилику да развијају дисциплине, љубав према планини и активном животом стилу, те тимски дух.

Он је навео да, осим ове, имају и акције „Хиљаду кацига за нашу д‌јецу“, дод‌јелу паметних сатова, акцију „Буди дијете Јахорине“ у оквиру које дод‌јељују 4.000 бесплатних ски-пасова за д‌јецу Источног Сарајева, а у наредном периоду и за д‌јецу са подручја општине Власеница и Хан Пијесак која ће моћи да скијају на Игриштима.

Љевнаић је поручио да им је крајњи циљ покретање скијашких кампова за најмлађе, на којима ће имати прилику да уче од њихових инструктора, друже се са вршњацима, спавају и бораве у потпуно природном и здравом окружењу.

„Јахорина не треба да иде само у правцу хотела четири и пет звјездица, већ треба имати нешто за све и да буде доступна свима. За д‌јецу ће она увијек бити доступна“, навео је Љевнаић.

Добитници бесплатних скија захвалили су Олимпијском центру и директору Љевнаићу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare