Dječak Viktor Kokotović simbolično preuzeo ključeve grada

0
Dječak Viktor Kokotović simbolično preuzeo ključeve grada

ZVORNIK – Viktor Kokotović iz starije grupe Dječijeg vrtića “Naša radost” simbolično je danas preuzeo “ključeve grada” od gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića.

Kokotović je preuzeo ključeve da bi sa svojim saradnicima, koje je već imenovao, upravljao Zvornikom sedam dana u okviru Nedjelje djeteta koja se ove godine obilježava pod sloganom “Vjerujem u sebe”.

Dječak je poručio da mališanima u Zvorniku, dok je on gradonačelnik, ne smije ništa da fali.

Stevanović je rekao da očekuje da “nova vlast” radi dobro na dobrobit svih stanovnika ovog grada i dodao da od novog gradonačelnika Kokotovića i njegovih saradnika stara vlast može mnogo da nauči.

Podsjećajući da će prostorije novoizgrađenog vrtića, koji će biti u sastavu obdaništa “Naša radost”, biti stavljene u funkciju do kraja godine, Stevanović je zahvalio premijeru Republike Srpske Željki Cvijanović na razumijevanju i izdvajanju skoro 200.000 KM za opremanje ovog vrtića.

“Očekujemo da novi vrtić počne sa radom do kraja godine. To će za nas biti veliki dan, jer nećemo više imati listu čekanja za vrtić, odnosno roditelji će moći da upišu djecu u ovu predškolsku ustanovu bez čekanja”, rekao je Stevanović.

On je naglasio da se stvaranjem optimalnih uslova za najmlađe samo upotpunjuje briga Gradske uprave za svu djecu na području Zvornika.

Stevanović je počastio članove “nove” lokalne uprave slatkišima.

Prethodno su mališani Dječijeg vrtića učestvovali u maskenbalu “Najljepša maska” defilujući glavnom gradskom ulicom. Za sutra je planiran izlet u Tršić kod Loznice, rodno mjesto Vuka Stefanovića Karadžića.

Povodom Nedjelje djeteta, Narodna biblioteka Zvornik organizovala je besplatan upis za učenike prvih razreda Osnovne škole “Sveti Sava”.

Pokrovitelj manifestacije Nedjelja djeteta je Grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments