Djeca sa Kosova i Metohije sutra u Srpskoj

0

Učenici sa Kosova i Metohije, njih 650, stići će sutra u pratnji 50 nastavnika u 13 gradova i opština Republike Srpske, a centralni doček biće organizovan u Šamcu.


Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta Milorad Arlov istakao je da Odbor organizuje dolazak djece sa Kosova i Metohije već šestu godinu, te da ove godine dolaze djeca iz višečlanih porodica iz gotovo svih srpskih opština i mjesta na Kosmetu.

„Ugostiće ih porodice i njihovi vršnjaci u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju, Novom Gradu, Gradišci, Prnjavoru, Laktašima, Derventi, Modriči, Šamcu, Brodu, na Palama i u Petrovu“, rekao je Arlov Srni i dodao da svih 13 autobusa za Republiku Srpsku kreće iz Kosovske Mitrovice u 5.00 časova ujutro.

Dolazak 12 autobusa sa 600 učenika očekuje se oko 12.00 časova na graničnom prelazu Pavlovića most, gdje će ih dočekati Arlov, dok će autobus koji vozi djecu iz Zvečana u Trebinje stići u Srpsku preko Crne Gore.

„Centralni doček djece biće organizovan u Šamcu u 14.00 časova. Dobrodošlicu će im poželjeti delegacije opština domaćina, a opština Šamac organizuje kulturno-umjetnički program na stadionu. Goste sa Kosmeta pozdraviće predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov, načelnik opštine Šamac Đorđe Miličević i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović“, kaže Arlov.

Arlov je zahvalio svima koji su podržali projekat „Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ i naglasio da je, uključujući ovogodišnji dolazak, u organizaciji Odbora u Srpskoj do sada boravilo 2.500 srpske djece sa Kosova.

„Zahvaljujem porodicama koje su širom otvorile vrata ovoj djeci, osnovnim školama, gradovima, opštinama, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i kabinetu predsjednika Republike, Ministarstvu prosvjete i kulture, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, javnim preduzećima, Kancelariji za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije i Savjetu ministara BiH koji je djeci sa Kosmeta odobrio organizovani ulazak u Srpsku i BiH, bez pasoša“, kaže Arlov.

Djeca sa Kosova i Metohije boraviće u Srpskoj od sutra do 24. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare