Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je ispraćaj za pedesetak djece sa Kosova i Metohije, koji se nakon sedam dana boravka kod svojih vršnjaka na Palama danas vraćaju kućama u Štrpce.

“Trudili smo se da budemo dobri domaćini jer je narod Sarajevsko-romanijske regije po tome prepoznatljiv, tako da smo im pružili koliko smo mogli kako bi oni pobjegli od svakodnevnice koja je dešava na Kosovu i Metohiji”, rekao je Jugović novinarima.

On je istakao da je ovo drugi put da su ugostili djecu sa Kosova i Metohije i poželio im da se bezbjedno vrate svojim kućama i utiske prepričaju porodicama.

Jugović se zahvalio Vladi Republike Srpske koja je generalni pokrovitelj, te izrazio nadu da će ovaj projekat rada sa djecom sa Kosova i Metohije biti nastavljen, a opština Pale će mu dati punu podršku.

Direktor Osnovne škole “Šarski odred” iz Štrpca Čedomir Nikolić rekao je da su djeca zavoljela Republiku Srpsku i da im ova posjeta mnogo znači, pogotovo djeci iz enklava koji žive duboko unutar Kosova i Metohije i nemaju slobodu kretanja, a u Srpskoj su stekli i nova prijateljstva.

Oko 900 djece u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, doputovala su u subotu, 16. juna, u Srpsku u pratnji 80 prosvjetnih radnika i danas se vraćaju kućama.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments